Původně jste obývali pouze přízemí. Copak, nechtělo se vám do schodů?

Nám přízemí stačilo, domeček je poměrně rozlehlý, ale když se narodil malej, tak jsme časem potřebovali ty hračky dostat po kontrolu, a tak jsme mu zařídili pokojíček v patře. Automaticky také nahoře vznikla pracovna. A také ta minizoo – postupně k jednomu psovi přibyl králík, dva křečci, tři žáby a asi třicet šneků – oblovek. 

Jste kutil? Baví vás práce na domě nebo raději na zahradě?

Vevnitř není zapotřebí nic dělat, ale mě baví zahrada. Předloni jsem se jí začal víc věnovat, starám se o takovou tu zásadní údržbu, ořezávání. Co kde zasadit, to ještě neumím, nechávám si poradit. Kdysi ji založil architekt, který ji geniálně vymyslel – na jaře začne kvést na jednom rohu a během měsíců postupně, pěkně do kruhu, dokvete na druhý konec. 

Fotogalerie
10 fotografií

Na jaký prvek ve vašem bydlení nedáte dopustit? 

Na krb, ten máme moc rádi, když v něm hoří a praská dřevo, vydává teplo a voní. Ale on je navíc dvouplášťový, je napojený na topný systém v domě, tedy když se voda ohřeje na 40 stupnů, tak to sepne  termostat i čerpadlo a vytopí se celý dům. A taky nedám dopustit na druhou koupelnu. Kdysi dávno jsem si četl rozhovor s Catherine Zeta-Jones, jak mají 25 pokojů, ke každému koupelnu, tak jsem si říkal, no, pěkně namyšlená… Ale jak jsme začali používat i horní patro, získal jsem najednou svoi koupelnu. A to je taková pohoda. Na nikoho nečekám, až se dosprchuje. Tak si říkám, Catherine měla pravdu. Ano, je to báječný komfort.

Obklopujete se věcmi, které mají přímou vazbu na vaše srdce, třeba ta hokejka…

Jo, jo, ta do hokejové rodiny samozřejmě patří. Je to hokejka Dominátor Dominika Haška, podepsaná olympijskými vítězi. Ty podpisy jsou replika, ale je tu i originální pamětní puk, když se otevírala Síň slávy českého hokeje, jejíž je táta členem. 

Už jste naučil svého syna bruslit?

Letos jsme to ještě nedali, ještě je malý, ale už má připravené takové ty posuvné brusličky na příští rok .

Všimla jsem si trička s podpisem Tomáše Kluse, jste jeho fanoušek?

Já mám moc rád jeho texty, ale to triko se váže k tomu, že jsem ho obsadil do role Robina Williamse v Dobré ráno Vietname, a on se toho zhostil excelentně. Byl jsem úplně uchvácený jeho profesionalitou a tím, jak přišel připravený. A za pár dní jsem byl na jeho kocertě a říkal jsem mu: Tomáši, jste sporotvec, a co dělají sportovci po zápase? Mění si dresy. Já chci to vaše triko. Tak jsem si přinesl jeho zpocený tričko, Lucka ho vyprala a já si ho nechal za dva dny na dotáčce podepsat. Na památku na toto poměrně unikátní setkání.

Video
Video se připravuje ...

Bydlení MM Gustav Videohub

Celý rozhovor s Gustavem Bubníkem si můžete přečíst v aktuálním čísle Blesk Hobby. Dozvíte se v něm také, jak s čím a jak moderně zalevát zahradu, jak mít trávník snů a také vše důležité o pěstování oblíbených pivoněk. Čeká na vás i velká zahradní soutěž o ceny za 44 000 Kč! Časopis plný skvělých rad, tipů a inspirace koupíte v každé trafice nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE