Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak lehko a bez nervů odstranit dalniční známku? Tyto tipy vám pomohou

/
  • (istock)
    8. ledna 2020 ● 06:00

    Jezdíte autem? Pak jistě víte, že do konce ledna bychom měli vyměnit starou dálniční známku za novou. A s tím bohužel přichází každoroční problém: Jak nálepku jednoduše a rychle odstranit, aby sklo nezůstalo špinavé a lepkavé? Víme, jak s i s tím poradit…

     

    Možná i vy se každý rok na tu činnost netěšíte. Odstraňování dálniční známky vlastními nehty je asi to první, co vás napadne. Ale pokud jste to již zkoušeli, víte, že je to velmi zdlouhavé a nepraktické. Navíc pro dámy jistě nic příjemného, pokud si přitom zničí své upravené nehty. Proto to letos zkuste  jinak a uvidíte, že to bude hračka… Vyzkoušejte osvědčené fígle!

  • 1.

    Zapomeňte na žiletku

    dálniční známka
    Autor: iStock

    Také jste už slyšeli o možnosti odstranění dálniční známky pomocí žiletky? Pokud v tom nemáte praxi, tento způsob raději nezkoušejte. Při této metodě musíte být obzvláště opatrní. Při nešikovné manipulaci totiž hrozí riziko poranění nebo poškrábání skla. 

  • 2.

    Speciální škrabka

    dálniční známka
    Autor: Archiv firem

    Nejlepší a nejjednodušší způsob je si pořídit speciální škrabku na dálniční kupóny. Stačí pár tahů a po staré nálepce nebude ani památky. Koupíte ji na poštách, benzinkách nebo v prodejnách s autodíly. Pokud se vám ji ale nechce pořizovat, přece jen ji využijete jednou za rok, máte i jinou možnost. Co dalšího vám pomůže?

  • 3.

    Škrabka na sklokeramickou desku

    Autor: www,tescoma.cz

    Skvělým pomocníkem může být také škrabka na sklokeramické desky. Proto, pokud ji doma využijete při údržbě kuchyně, neváhejte ji použít i pro tyto účely. A funguje podobně jako speciální škrabka na nálepky. Také s ní bude trvat odstranění známky jen pár chvil.

  • 4.

    Co se zbylým lepidlem?

    dálniční známka
    Autor: iStock

    Zůstalo vám po známce na skle lepidlo? I to je určitě dobré pro lepší vzhled a čitelnost nové známky odstranit. Jak na to? Triků je hned několik. Na obyčejnou vodu každopádně zapomeňte. Určitě vám přijde vhod technický, případně klasický benzín. Mnoho práce vám ulehčí také syntetický líh, který navíc při ukápnutí nepoškodí palubní desku. Také není příliš cítit, což při použití v interiéru vozu jistě oceníte. Lepidlo odstraníte například i acetonem nebo ředidlem, ale ty již mohou způsobit znatelné poškození některých druhů plastů v interiéru, takže při jejich použití je nutné dbát velké opatrnosti. Vyzkoušet na zbylé lepidlo můžete překvapivě také sprej na odstraňování hmyzu ze skla. Tento přípravek okno nejen dobře vyčistí, ale navíc je díky němu povrch připraven pro nalepení nové známky.

  • 5.

    Extra tip

    dálniční známka
    Autor: iStock

    Rádi byste si na příští rok ušetřili práci s odstraňováním známky? Existuje jednoduchý tip, který vám vše uhehčí. Stačí, když před nanesením nové známky lepivou část přitisknete na pár vteřin ke svým kalhotám či tričku. Známka díky velmi přilnavému lepidlu bude stále skvěle držet, jen díky přilepené mikrovrstvě nečistot ji pak strhnete mnohem snáz.

Přidat názor
Počet komentářů: 2

agfor: To je teda problém. Já dálniční známku nekupuji, protože nevím, proč se nechat dobrovolně okrádat od nenažrané vlády.

(10. 01. 2020 12:58)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy