Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

5 tipů, jak se účinně zbavit zvířecích chlupů. Tohle už zabere!

/
  • (iStock)
    16. září 2019 ● 06:00

    Máte doma chlupatého mazlíčka v podobě pejska či kočičky? Jistě na svého čtyřnohého přítele nedáte dopustit. Jen ty jeho chlupy by nemusely být v celé domácnosti... Odstranit je z oblečení, pohovky či koberce není opravdu nic snadného. Máme ale několik tipů, které vám tuto práci usnadní…

    Domácnost obalená zvířecími chlupy není jistě pro nikoho příjemná. Hlavně pokud třeba čekáte návštěvu, která není na zvířata zvyklá, a bojíte se trapného okamžiku, kdy vstanou z pohovky a jejich oblečení bude samý chlup… Zkuste naše rady, jak se jich snadno zbavit.

  • 1.

    Prevence – vyčesávejte a vysávejte

    Zvířecí chlupy
    Autor: iStock

    První důležitou radou je: Nepodceňujte prevenci a starejte se pravidelně o srst vašeho zvířecího miláčka. Čím častěji budete chlupy svého psa vyčesávat, tím méně se jich pak bude válet po vašem bytě. S některými speciálními pomocníky lze vyčesat i drobné chloupky a výrazně zredukovat línání. Nezapomínejte také na časté luxování. Vyplatí se pořídit si výkonný vysavač, který dokáže většinu chlupů vysát. A také je dobré si pořídit speciální hlavice s kartáči k vysavači, které jsou určené speciálně na tento druh úklidu. Ty už dnes nabízí většina výrobců. A nemusíte kvůli tomu kupovat hned vysavač nový – speciální hlavice s rotačním kartáčem se dá dokoupit k většině modelů.


  • 2.

    Pořiďte si speciální kartáč či váleček

    Zvířecí chlupy
    Autor: iStock

    Pokud potřebujete snadno a rychle vyčistit pohovku od chlupů, od nejhoršího vás zachrání kartáč nebo lepící váleček, který běžně používáte na šaty. Zašpiněnou plochu lehko odtrhnete a můžete začít nanovo, dokud se chlupů nezbavíte.

  • 3.

    Lepicí páska

    Zvířecí chlupy
    Autor: iStock

    Chystá se k vám nečekaná návštěva a vy doma zrovna nemáte žádného pomocníka? S úklidem na poslední chvíli si poradíte i s běžnou věcí, kterou máte nejspíš doma. A to je klasická lepicí páska. Omotejte si ji kolem dlaně, lepivou plochou směrem od pokožky, a pak už jen jakoby zlehka přejíždějte po povrchu posetém srstí. Všechny chlupy a další nečistoty se na ni nachytají a vy ji pak jednoduše z ruky stáhnete a vyhodíte do koše.

  • 4.

    Gumová rukavice

    Zvířecí chlupy
    Autor: iStock

     

    Dalším skvělým trikem, který vám bez velké námahy pomůže v boji s chlupy, je latexová rukavice. Ta vás ochrání nejen před účinky čisticích prostředků. Nandejte si ji na ruku, navlhčete ji a stírejte s ní zasažené plochy na koberci či pohovce. Chlupy vám budou tvořit chuchvalce, které pak lehko seberete. Pokud bude potřeba, můžete ji znovu trochu namočit. Výhodou této metody je, že se prsty dostanete i do těžko přístupných záhybů, rohů a skulin.


  • 5.

    Do pračky kuličky nebo houbičku

    Zvířecí chlupy
    Autor: iStock

    Bohužel samotné praní v pračce si s chlupy neporadí. I když některé novější pračky už nabízí možnost speciálního PET programu – funkce, která napomáhá účinněji odstranit zvířecí chlupy, které ulpí na vašem oblečení. Ale jasně, že kvůli tomu nebudete hned kupovat nový spotřebič. Pomoci si můžete speciálními kuličkami do pračky, které jak chlupy, tak ale i vlasy a další vlákna do sebe zachytí. Ale pokud nechcete za ně utrácet, stejnou službu vám udělá obyčejná houbička na nádobí. Chlupy by se měly zachytit na hrubé straně. Pokud se vám ji nebude chtít pak obírat, za pár korun si příště koupíte novou.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 1
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy