Pokryté zlatem

Zlato dodá vašemu stolu eleganci a noblesu. Pokud tedy chcete zazářit, rozhodně vsaďte na zlaté příbory, sklenice a porcelánové nádobí se zlatým okrajem. K silvestrovským oslavám se nejvíc hodí glamour styl, který zlatou kombinuje s tmavými odstíny červené a zelené. Nejmodernější je pak kombinace zlaté a černé, která působí luxusně.

VIDEO: Silvestrovské a novoroční zvyky a tradice. Co (ne)dělat, abyste měli skvělý rok?

Video
Video se připravuje ...

Silvestrovské a novoroční zvyky a tradice. Co (ne)dělat, abyste měli skvělý rok? Videohub

 

Co na stole nesmí chybět?

Určitě budete popíjet nějaké bublinky, které si žádají i správné sklenice. Na červené víno jsou širší, na bílé víno jsou užší a na sekt jsou nejužší, aby nevyprchaly rychle bublinky. Na šampaňské jsou ovšem nízké a široké. Červené víno můžete přelít do karafy, kde ho skvěle provzdušníte. Hezká karafa na stole krásně vynikne a přitáhne pozornost. Bílé víno a sekt zase můžete zachladit a nalévat přímo z lahve. Na sekt si můžete zakoupit i kbelík na led (chladič), ve kterém ho položíte na stůl. Samozřejmostí jsou pak připravené talíře a příbory podle pokrmů.

Výzdoba s nápadem

K Silvestru patří také výzdoba. Zkuste rozvěsit hvězdy ze zlatého papíru, balonky ve zlaté a černé barvě nebo využijte různé silvestrovské dekorace, které jsou běžně dostupné v obchodech. Skvělé jsou také fotografické rekvizity v podobě knírku, klobouku, papírových brýlí nebo vtipných nápisů v bublinách. Ty snadno i vyrobíte. Do výzdoby můžete zahrnout i symboly, které přinášejí štěstí, jako jsou čtyřlístek, muchomůrka nebo kominíček.

Fotogalerie
29 fotografií