Pro tento styl jsou typické především lucerny bambusové, ratanové nebo dřevěné. Nicméně není to jen boho styl, k němuž neodmyslitelné patří. Skandinávské bydlení dává přednost jednoduchým lucernám skleněným s koženými poutky nebo minimalistickým kovovým. K vidění jsou také kovové lucerny se skleněnými stěnami. To pro venkovské ladění se hodí především lucerny dřevěné ve tvaru domečku s kovovou stříškou. Případná patina je více než žádoucí.

Lucerny jsou k dostání v klasické variantě pro svíčku, nebo v moderní podobě s integrovaným LED osvětlením. S nimi odpadá obava z požáru a výměna vyhořelých svíček. Kouzlo skutečného plamene však nenahradí.

Stylové lucerny najdete na našem Bazaru Blesk.

Fotogalerie
38 fotografií

Jak s lucernami pracovat

V současné době se nejvíce nabízí umístění luceren ve venkovním prostoru. Malebně doplní vaši terasu, balkon či zahradu. Nejčastěji se umisťují v blízkosti sezení, u přístupových cest, na schody domu apod. Nemáte-li svůj kousek exteriéru, můžete je s klidem umístit třeba do předsíně nebo zádveří, do obývacího pokoje k pohovce či do kouta. Pěknou atmosféru vytvoří také v ložnici nebo třeba v koupelně.