Také byste si na zahradu rádi něco podobného pořídili, ale neumíte se rozhodnout? Poradíme vám, podle jakých kritérií vybírat. Houpací síť je vhodná pro relax vleže a protože není úplně lehké se do ní dostat, je vhodná spíše pro větší děti a dospělé jedince, kteří mají v pořádku pohybový aparát. Např. pro starší lidi je vhodnější spíše závěsné křeslo a nejlépe s pevnou konstrukcí. V křesílku můžete nejen posedět, ale třeba si i pohodlně vychutnat drink nebo zákusek.

Závěsná křesla

Absolutním top trendem jsou aktuálně závěsná textilní křesla v boho stylu nesoucí prvky makramé nebo komplet zhotovené touto technikou. Na druhém místě jsou pak křesílka s pevnou konstrukcí z přírodního nebo umělého ratanu.

Fotogalerie
32 fotografií
Závěsné křeslo je možné upevnit na karabinu ve stropu nebo na speciální stojan z kovu. V druhém případě se obojí kupuje zpravidla jako komplet a samozřejmá je vyšší cena. Na druhou stranu odpadá starost se zjišťováním nosnosti stropu např. na balkoně, vrtáním a upevňováním. Pokud však máte v zahradě vzrostlé stromy s dostatečně silnými větvemi, pak bude upevnění hračka.

Houpací sítě

Podobně jako v případě křesel i zde je silný vliv boho stylu a techniky makramé, nicméně k dostání jsou i veselé barevné geometrické vzory (zejména proužky) a obrazce. Co se týče materiálu, nejčastěji se asi setkáte se syntetickým textilem a to není vůbec špatně. Pro použití v exteriéru je to skvělá volba, protože dobře odolává špíně a snadněji se udržuje. V případě boho kousků může jít i o bavlnu, ta je zase příjemnější na tělo, protože v létě dýchá a nezapaříte se v ní. Je však méně odolná, zejména jestliže zmokne, a časem se může prošoupat.

Také u houpacích sítí máte na výběr ze dvou způsobů upevnění. A to buď mezi dvěma větvemi (např. na balkoně či terase lze také upevnit na hák ve zdi a zábradlí či sloupek), nebo do speciálního stojanu. V případě sítí narazíte kromě kovu i na dřevěné konstrukce, které vypadají skvěle zejména s textiliemi neutrálních a zemitých tónech.

Co se týče cenového rozpětí, obě kategorie se pohybují od řádu stovek až po tisíce korun, takže si vybere opravdu každý.