Ať už máte domov zařízený ve skandinávském, přírodním, rustikálním či boho stylu, můžete po nich bez obav sáhnout. Rozumět si budou i s bydlením v duchu japandi kombinujícím japonský minimalismus a severskou praktičnost.

Jaké materiály frčí?

Na čem se tyto materiály uplatňují? Z juty seženete obvykle koberce, prostírání, ale i obaly na květináče či taburety. Vodní hyacint se nejčastěji používá na různé košíky, prostírání či dekorace. Podobně mořská tráva. Vznikají z ní například i efektní nástěnné aplikace. Ratan je oblíbeným materiálem stínidel a luceren stejně jako bambus. Bambus má široké využití, a tak se s ním můžete setkat i v podobě různých krabiček, kelímků na kartáčky apod. Korek je zase oblíbeným materiálem podtácků.

Fotogalerie
31 fotografií

Jak s těmito doplňky pracovat?

Hodí se především k zařízení v aktuálně módních zemitých tónech, jako jsou krémová, tlumená růžová, písková, zelenohnědá a cihlová. Chybu neuděláte ani v případě bílošedého interiéru s černými akcenty. A v případě boho stylu se nemusíte bát kombinovat je s výraznými barvami.

Jutové koberečky zútulní předsíně a balkony, koše z mořské trávy či vodního hyacintu vnesou pořádek do obýváku, koupelny i dětského pokoje. Stínítka z přírodních materiálů zjemní dojem z každé místnosti. Bambusové či ratanové lucerny nebo jutové pufy vnesou šarm a rafinovanou atmosféru dovnitř i ven.