Byla to láska jako z pohádky. Veronika se s Vladanem seznámila na seznamce, vzali se a brzy se jim narodila dcera Eliška. Pustili se do rekonstrukce bytu, jenže osud byl proti nim. Vladanovi se z ničeho nic špatně dýchalo. Testy odhalily, že je pozitivní na covid a během pár dní Vladan zemřel.

Zůstala po něm díra v srdci a rozkopaný byt, který Veronika pomocí přátel a sbírky zvládla relativně dostavět. Zbyla dodělat jen chodba a kuchyň a tak rodinná kamarádka Zuzana přihlásila Veroniku do pořadu Jak se staví sen.

Fotogalerie
11 fotografií

Přání rodiny

Veronika by ráda kromě chodby a kuchyně i nové dveře. Zatím jsou v bytě pouze ty do dětského pokoje. Nemá ráda žluté zdi, moderní věci a starožitnosti. Její manžel Vladan měl ale staré věci rád a tak Veronika chtěla některé z nich zachovat. Klavír po mamince a sekretář po babičce... Jak si designéři s proměnou poradili a přidali i něco jako bonus?

Proměna očima designérů

Proměna měla být na první pohled snadná, co se týká rozsahu proměňovaných místností. Jednalo se v podstatě o kuchyň. Pocit byl pro nás jedním slovem respekt. Respekt k historickým kusům nábytku, respekt k osudu a znamením, která Veroniku s Eliškou potkaly. Snažili jsme se co nejcitlivěji zakomponovat starožitnou kredenc a stůl, a zároveň tak ponechat pietní místo pro zemřelého tatínka Elišky.

Větší komplikaci jsme si způsobili my sami, když jsme se rozhodli na podlahu kuchyně použít dlažbu ve formě šestiúhelníkové mozaiky a její seskládání a položení zabralo dva dny. Ale výsledek stál za to. Ke starožitnému stolu jsme se nebáli zkombinovat bleděmodré plastové židle. Za vychytávku v nové kuchyni považujeme schovanou dětskou kuchyňku ve velké kuchyňské vysoké skříni, celkový vzhled tedy nebude ničím rušen, přesto si zde svůj svět najde i malá Eliška pouhým otevřením dveří,“ prozradila Kamila a František.

Prémiový díl Jak se staví sen uvidíte 7. února v 21:35.