Hned na začátku nás majitelka ujišťuje, jak moc je tady spokojená. „Ráno vstanete, vidíte hory, rodina zdravá, dáte si kafe a koukáte na východ slunce, to je za odměnu." A dodává, že do místa, kde tehdy stála pouze hrubá stavba, se s partnerem zamilovali na první pohled. „Když jsme sem přijeli, vlastně trošku omylem, a rozhodovali se o koupi, oběma se nám postavily chlupy na celém těle a věděli jsme, že tady chceme dožít.“

Fotogalerie
13 fotografií

Věčné staveniště

Ač byla původně zpěvaččina představa o bydlení trochu jiná, koupě nelituje. „Upřímně – já bych si takový dům nepostavila, chtěla jsem klasický bungalov. Tohle je vlastně taky bungalov, ale hranatý, moderní… Dole je garáž, z ní se jde nahoru do patra nebo venkem rovnou do domu po schodech. Když jsme dům kupovali, byla to hrubá stavba, takže ještě byla možnost pár věcí změnit, ale nakonec se nám to líbilo tak, jak to je,“ vzpomíná majitelka. Interiér už vypadá útulně a zabydleně, všechno ale ještě není kompletní. Ti, kteří někdy stavěli, to jistě znají. „Pořád je to u nás jedno velké staveniště, venku nejsme zdaleka hotoví, ale i to má své kouzlo. Roste to pomaličku, postupně, o to větší máme z každého postupu radost a vážíme si toho, i když všechno není hned,“ říká Markéta.

Momentálně se dokončuje fasáda, pak přijdou na řadu dlažba, terasa a terénní úpravy. „Čeká nás ještě spousta práce, naštěstí počasí už docela přeje.“ A pěkné dny bez deště jsou důležité nejen při dokončovacích pracích na domě, ale také při budování zahrady. Na tu se majitelé chystají mimo jiné využít kameny, kterých je na pozemku dost a dost. „Náš dům je totiž na skále, proto je tady spousta kamenů, ale o to hezčí je. Jsou to krásné přírodní prvky,“ ukazuje nám zpěvačka.

Dobrá aura

A jak si své rodinné hnízdo zařídila Markéta Konvičková v interiéru, kde jí její partner René Kuboš nechal úplně volnou ruku? „Vlastně to odpovídá mně jako osobě, tomu, co mám ráda. Čistý, jednoduchý, elegantní styl, žádný cirkus, přírodní prvky, hlavně spousta dřeva a maximálně tři barvy – béžová, šedá, bílá,“ popisuje Markéta a dodává, že se inspirovala zejména ve svém srdci, protože měla předem jasnou představu, ale využila i nápady z Pinterestu, Instagramu a samozřejmě také od Westwing, s nimiž má dlouhodobou spolupráci.

Co dalšího nám Markéta prozradila? Kde tráví nejvíc času a kde by najraději bydlela? To a mnohem víc se dozvíte v červencovém čísle časopisu Blesk Bydlení, ve kterém si můžete zasoutěžit o čističku vzduchu Leitz TruSens. V tištěné či elektronické verzi si ho můžete pohodlně objednat z domova v našem iKiosku ZDE.

 

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka z Blesk Bydlení na červenec 2021 Czech News Center