Vzhledem k charakteru Sandy Point, které tvoří převážně společenství nenáročných obydlí a polních cest, se architekti rozhodli pro skromnou formu a tlumenou materialitu, která odpovídá morfologii a podnebí místa. 

Dům je postaven ze dřeva vhodného pro prostředí náchylné ke vzniku požárů. Exteriér budovy  je navržen v šedé barvě, aby lépe splynul s písečnými dunami v okolí. 

Díky zasazení do strmého terénu se dům rozkládá na několika úrovních a soustředí se na chráněné vnitřní nádvoří, které slouží jako útočiště před místními větry.

Nádvoří slouží jako vstupní předsíň a zároveň spojuje čtyři zóny, na které je dům rozdělený. Vedle obývací a jídelní části jsou tu  hlavní ložnice, dětské křídlo s pokojem pro hosty a koupelna. Protože neexistuje vnitřní spojení mezi jednotlivými zónami, musí členové rodiny a hosté procházet centrálním prostorem, který podporuje sociální zkušenost podobně jako klášterní zahrada. 

Zvolená dispozice podporuje pocit, že jste vždy spolu, aniž byste obětovali potřebu soukromí. V kombinaci s minimalistickým interiérovým designem, rozsáhlým využitím dřeva, textilií a prostého nábytku získává dům nádech severské estetiky. 

Šalvějově a šedě natřené obklady stěn doplňují přírodní povrchové úpravy dřeva, zatímco kamenné dlaždice na podlaze, ratanové koberce, bavlněné tkaniny a kožené textury doplňují tlumenou paletu přírodních materiálů a zemitých odstínů. 

Šikmé stropy jsou obložené dřevem a odrážejí strmý terén budovy i morfologii pobřeží, čímž prohlubují vazbu mezi domem a přírodní krajinou. Je zde spousta míst, kde se majitelé mohou scházet, užívat si samotu i výhledy – zkrátka ideální místo pro pohodovou rodinnou dovolenou na pobřeží.

Fotogalerie
21 fotografií