Jednoduchý dům stojí na Big Island na Havaji, konkrétně na lávovém poli sopky Kīlauea, která od roku 1983 nepřetržitě hrozí výbuchem. Malý domov navrhl a postavil Will Beilharz, zakladatel Artistree. Jeho firma se specializuje na stavbu budov na stromech a ekologických vil poháněných solární energií.

Interiér obydlí nabízí plochu něco málo pod 140 m2. Dimenzován je pro dva obyvatele. Dřevěná fasáda vypadá jako opálená.

Majitelé ji nechali upravit japonskou metodou Shou Sugi Ban, takže souzní s okolní temnou krajinou. Střechu domu kryje zrezivěvý vlnitý plech, který evokuje barvu žhavé lávy.

Interiér nabízí moderní komfort včetně moderních vymožeností jako wi-Fi. Rozdělen je do tří sekcí. V horní části domu se nachází ložnice, která je přístupná po žebříku. Velké okna poskytují výhled na lávové pole, zatímco z obývacího pokoje v přízemí lze vystoupit na malý balkon.

Jméno Fénix dům získal díky své poloze na lávovém poli. Od aktivní sopky je vzdálen pouhé čtyři kilometry. Z okna tak můžete sledovat stoupající dým, když se láva noří do moře.

Dobrodružné prázdniny na dohled sopky zájemce vyjdou na 2300 až 3400 za noc.

Fotogalerie
7 fotografií