Vila Yatsugatake není jen domov, ale také farma, která majitelům splnila sen. Konečně jsou obklopeni přírodou a mohou pěstovat vlastní zeleninu. 

Stavba se nachází na úpatí pohoří Yatsugatake, kde je v létě opravdu horko a v zimě velmi chladno. Architekti proto museli do plánů zahrnout i velké výkyvy teplot během roku. Zvláštní pozornost přitom věnovali řešením, díky kterým se obyvatelé nemusí v létě spoléhat na klimatizaci a v zimě naopak přehnaně topit. 

Při pohledu zvenčí má dům tvar ventilátoru, který se otevírá směrem na jih. Interiér je díky tomu po celý den plný přirozeného světla. Naopak v horkých letních měsících, kdy se majitelé potřebují ochladit, vrhá prodloužená střecha do útrob domu cenný stín.

Velká okna se nacházejí na severní a jižní straně domu. Když jsou otevřená napomáhají přirozenému chlazení.

Dům je uspořádán tak, aby se místnosti navzájem rozvinuly a přitom poskytovaly soudržný plán. Nechybí zde společenská místnost s kamny, kuchyň, jídelna, ložnice s pracovním prostorem a lázeň.

Interiér je plný teplých tónů přírodního dřeva a bílých zdí, které poskytují útulný a jednoduchý estetický vzhled. Velmi příjemně působí organické zaoblení na průchodech a přiznané dřevěné trámy na stropě. 

Fotogalerie
11 fotografií