Jejich projekt Mountain Refuge je v podstatě prefabrikovaný dům z překližky, který se obejde bez základové desky. Navržen je jako modulární. Základní díl o rozloze 24 m2 tak může stát osamoceně nebo k němu lze připojit druhý modul o velikosti 12 m2.

Stavba se může pochlubit poměrně odvážným designem. Příkře skloněná střecha leží v přehnaném úhlu nad vnější stěnou, která je prosklená od podlahy ke stropu pro maximální výhled do krajiny.

Šikmá střecha druhého modulu je umístěna v opačném směru, což umožňuje vytvořit vyvýšený spací kout přístupný po vestavěném schodišti.

Gnocchi a Danesi ošetřili vnější stranu kabiny borovicovým dehtem, díky čemuž stavba lépe odolá nepříznivým povětrnostním vlivům. Uvnitř kabiny ponechali dřevo holé, aby vytvořilo minimální, ale velmi útulné pozadí.

V chatce je prostor pro kuchyňský kout s umyvadlem a sporákem a může také obsahovat malou, ale pohodlnou koupelnu se sprchou. Venkovní prostor by mohla zpříjemnit terasa, která by obtékala vnější obvod kabiny.

Duo architektů nyní založilo startupovou společnost a hledají investora, díky kterému by se jejich prefabrikovaný koncept mohl stát skutečností.

Fotogalerie
7 fotografií