Designérky Gabriely Hámové ze studia Ad-Hoc design jsme se zeptali, co považuje za ideální uspořádání kuchyně a proč. Vysvětlila nám, že to, jak se kuchyně vyvíjí a bude vyvíjet, se dnes odvíjí od současného boomu kulinářských pořadů, soutěží i obliby nových superstar z řad kuchařů a restauratérů.

„Tento trend určuje, jaké novinky mezi spotřebiči cool kuchyně musí být, formuje fungování i tvar kuchyně, a také její styl, barvy, materiály... Zároveň výrobci kuchyní sledují trend single bydlení, díky čemuž vznikají netradiční minikuchyně a vertikální kuchyně do malých prostorů.

Kuchyně se stále více stává obytnou místností a nároky na její pohodlí i vybavenost často znamenají, že je nejdražší položkou při zařizování domu. Požadavkem moderního bydlení je tedy hlavně její spojení s  obytným prostorem.

Při navrhování kuchyní se už nesetkáváme s tím, že by ji někdo chtěl jako samostatnou místnost. Nebo je to jen velmi, velmi výjimečně... Pokud tento požadavek přeci jen přijde, je nutné tuto místnost vybavit velkým stolem nebo alespoň pohodlným větším sezením či barovým pultem se židlemi, aby se zde stále mohly odehrávat společenské konverzace, velké rodinné obědy a oslavy,“ říká Hámová.

Na co se zaměřit, aby se vaše kuchyň stala opravdovým srdcem bytu, si můžete přečíst v únorovém vydání magazínu Blesk Bydlení. 

Fotogalerie
5 fotografií

Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích, nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Titulka Blesk Bydlení únor 2020
Autor: archiv Blesk Bydlení