Manželský pár, umělkyně a inženýr, měl pro architekty seznam požadavků. Chtěli moderní domov s uměleckým ateliérem a interiérem, který by sloužil jako umělecká galerie.  Nesmělo chybět křídlo pro hosty, dostatek přirozeného světla, propojení interiéru s exteriérem a důsledná ochrana soukromí obyvatel.

Výsledkem je důmyslné uspořádání, ve kterém se střídají vnitřní a venkovní prostory. V centru je malé nádvoří, do kterého se obracejí velkorysé plochy oken.

Jedna ze zdí hlavního obytného prostoru je vybavena policovým systémem na zakázku, který sahá až ke stromu. Příjemné je, že horní řadou polic prochází přirozené světlo. 

Podlahy v domě tvoří  směs leštěného betonu, dlaždice nebo myrtové dřevo.

Nábytek, který si majitelé vybrali dokonale doplňuje design domu. V hlavní koupelně najdete skříně z cedru a japonskou namáčecí vanu, kterou doplňují modrozelené dlaždice.

Umělecké studio sídlí v prostoru se zvýšeným stropem hned vedle obývacího pokoje. Obě místnosti jsou volně spojené a přitom oddělené, protože se nacházejí na jiných úrovních.

Fotogalerie
17 fotografií