Do projektu Blesku DĚKUJEME – Děti podporují zdravotníky zapojil své syny kuchař Jan Kovařík (40). Bývalý slavíkův zeť před obětavými lékaři, sestrami a veškerým personálem smeká. „Vážím si moc práce zdravotníků. Máma taky pracuje ve zdravotnictví, konkrétně v Thomayerově nemocnici v Praze. Proto vím, jak to mají nyní těžké,“ řekl Nedělnímu Blesku.

Koupil proto Blesk, kde vyšla předloha pro malování (vy si ji můžete stáhnout ZDE), vysvětlil Vojtovi (10) a Jeníkovi (9), proč mají obrázky namalovat, a pak už jen sledoval, jak se vyrovnávají s tematikou. Práci zdravotníků znají díky své babičce. Kluci si nadání po slavném dědečkovi, který zpíval i maloval se stejnou vášní, rozdělili. „Jenda raději maluje,“ prozradil Kovařík. Starší Vojta zase tíhne spíš k muzice.

O projektu

Lékaři, zdravotní sestry, záchranáři, laboranti či lidé na odběrových místech přes rok bojují s covidem-19 za naše životy. Prostřednictvím projektu Blesku DĚKUJEME – Děti podporují zdravotníky jim za jejich práci děkují děti. Redakce všechny vzkazy doručí, zdravotníkům na druhý konec země i do vaší nemocnice. Obrázky, pár slov, ale hlavně vaše zdraví jim potvrzují, jak moc si jich vážíme.

Jak se můžete zapojit?

Děti, rodiny, celé třídy i školy nebo jen jednotlivci mohou tvořit obrázky, koláže či psané vzkazy. A to na čistý papír nebo na předlohu, kterou najdete na webu Blesk.cz/dekujeme. Nadepsanou čtvrtku najdete také v Blesku pro ženy, který je na stáncích v prodeji po celý týden. Malí autoři ať se nezapomenou podepsat, stačí křestní jméno, věk a město. Budeme rádi i za fotku autora s jeho výtvorem.

Poděkování posílejte...

Na e-mail: dekujeme@cncenter.cz 

Na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku nadepište heslem »Děkujeme«

Nahrávejte přímo na www.blesk.cz/dekujeme

Pozn.: Odesláním kreseb a fotografi í udílíte souhlas s jejich zveřejněním. 

Fotogalerie
56 fotografií