Sedmnáct žáků ze 3. B se vrátilo do školních lavic teprve toto pondělí. „Hodně jsme si povídali, jak covid ovlivnil naše životy. O těžké práci zdravotníků, kteří se starají o nás i naše blízké. Samy děti vyprávěly příběhy ze svých rodin. Když jsem v deníku Blesk objevila kampaň, neváhala jsem a děti do kreslení zapojila,“ říká podnikavá třídní učitelka Pavla Vyskočilová.

Spontánně a zodpovědně

Děti nápad nadchl a samy ihned začaly vymýšlet vzkazy, které by chtěly zdravotníkům na povzbuzení poslat. „Byly velmi bezprostřední a spontánní. Tvoření pojaly zodpovědně, protože to dělaly pro druhé, ne jen pro sebe. Strávily na tom dvě vyučovací hodiny a myslím, že se jim to povedlo,“ dodává učitelka.

Psychické vypětí

Nic nenabíjí tolik energií jako děti a jejich úsměv. Blesk proto všechny obrázky předal těm, kteří novou vzpruhu po covidovém zápřahu a stresu potřebují. „Bylo to opravdu nesmírně těžké, psychicky vypjaté období. Moje sestřičky vypomáhaly a dodnes v covidáriích vypomáhají. Hodně jich chtělo skončit, některé chtěly odejít na mateřskou, bylo náročné to vše ustát,“ svěřuje se vrchní sestřička oddělení ORL Karlovarské krajské nemocnice Jitka Šnajdrová.

Vylepí je ve vestibulu

Obrázky a vzkazy od dětí sestřičky dojaly a ohromně povzbudily. „Rádi bychom si je vylepily u nás na oddělení, bohužel ho ale stále máme uzavřené,“ lituje a dodává: „Místo pro ně bude nově ve vestibulu budovy, kudy chodíme poměrně často a můžeme se jimi kochat."

Kluci a holky podporují zdravotníky

Lékaři, zdravotní sestry, záchranáři, laboranti či lidé na odběrových místech přes rok bojují s covidem-19 za naše životy. Prostřednictvím projektu Blesku jim za jejich práci děkují české děti. Redakce všechny vzkazy doručí, zdravotníkům na druhý konec země i do vaší nemocnice. Obrázky, pár slov, ale hlavně vaše zdraví jim potvrzují, jak moc si jich vážíme.

Jak se můžete zapojit?

Děti, rodiny, celé třídy i školy nebo jen jednotlivci mohou tvořit obrázky, koláže či psané vzkazy. A to na čistý papír nebo na předlohu, kterou najdete ZDE. Nadepsanou čtvrtku najdete také v Blesku pro ženy, který je na stáncích v prodeji po celý týden.

Malí autoři ať se nezapomenou podepsat, stačí křestní jméno, věk a město. Budeme rádi i za jejich fotku s vlastním výtvorem.

Poděkování posílejte... 

Na mail: dekujeme@cncenter.cz 

Na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku nadepište heslem »Děkujeme«

Nahrávejte přímo na www.blesk.cz/dekujeme

Pozn.: Odesláním kreseb a fotografi í udílíte souhlas s jejich zveřejněním.

Fotogalerie
76 fotografií