Dlouhé a husté řasy jsou snem každé ženy. Bohužel ke všem nebyla příroda tak štědrá, a tak je potřeba jejich růstu trochu pomoci. Růst řas můžete podpořit správnou stravou. Nejdůležitější je dostatečný přísun kvalitních nenasycených tuků, které podporují tvorbu keratinu. Tento protein tvoří základ řas, vlasů i nehtů. Bohatým zdrojem kvalitních tuků jsou semínka, olivový a slunečnicový olej, ořechy a celozrnné pečivo. Dále je důležité doplnit vitamin E, B-komplex, betakaroten a panthenol.

Jestliže máte řasy hodně řídké a úprava stravy nepomáhá, sáhněte po přírodních sérech, jež podporují růst řas a posilují jejich odolnost proti lámání. Séra působí přímo na kořínky řas, a tím stimulují jejich růst. Díky tomu získáte hustější řasy a při pravidelném používání se prodlouží i jejich délka. Připravte si však notnou dávku trpělivosti. Účinky séra se projeví až po několika týdnech používání.

O řasy byste se měla starat pravidelně. Nejdůležitější je každodenní pečlivé odlíčení. Pokud na řasách zůstane řasenka přes noc, budou se lámat a navíc si podráždíte oči. Vyzkoušet můžete také recept našich babiček – ke kořínkům řas naneste ricinový olej.