Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Zapomeňte na výrazné nehty. Hitem sezony bude tato nenápadná manikúra

9. dubna 2024 | 06:00

Vypadá to, že co se manikúry týče, výrazným barvám odzvonilo. Sociální sítě zaplavil trend nonicure, který bude vyhovovat všem ženám milujícím minimalismus. Pokud se rády staráte o své nehty, ale nepotrpíte si na barevné laky na nehty, třpytky ani další zdobení, je tento trend pro vás jako stvořený.

Nehtový design nonicure můžeme do češtiny přeložit jako „nahé nehty“. Jedná se tedy o přirozenou manikúru, která sice může pro někoho být příliš obyčejná, vypadá však elegantně a reprezentativně. Nahé nehty se navíc hodí úplně ke všemu. Sladíte s nimi jak sportovní outfit, tak i večerní róbu. Jsou tak důkazem, že minimalismus je nadčasový a ladí se vším.

VIDEO: Francouzská manikúra: Evergreen v úpravě nehtů

Video se připravuje ...
Francouzská manikúra: Evergreen v úpravě nehtů • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Základem jsou zdravé nehty

Základem dobře vypadajících nehtů je zdravá vyvážená strava a důkladná péče. Pokud jim věnujete pozornost, hravě to zvládnete bez barevných laků nebo gelových nehtů. Samy o sobě vypadají skvěle a není potřeba dalších úprav. Než se do „nahých nehtů“ pustíte, zkontrolujte si jejich stav. Nonicure manikúra se sice vyznačuje přirozeností, nehty však musejí být zdravé, čisté, zapilované a bez jediné chybičky. 

Nahé nehty si vykouzlíte doma

Nejenže tato manikúra není vůbec pracná, navíc ji zvládnete úplně sama z pohodlí domova. Základem je důkladná péče o nehtovou kůžičku, kterou si jemně zatlačte. Aby kůže změkla a lépe se s ní pracovalo, namočte si ruce do teplé vody. Následně se zbavte záděrek, nehty opilujte do požadovaného tvaru a jejich povrch můžete vyhladit pomocí lešticího bloku na nehty. Pak už jen stačí nehty přetřít průhledným lakem a voilá, „nahé nehty“ jsou na světě. Pokud vám přece jenom přijdou příliš obyčejné, ozdobit je můžete drobnými kamínky nebo malůvkami. Nezapomeňte své nehty i ruce pravidelně hydratovat. V kosmetické výbavě by vám neměl chybět kvalitní krém na ruce a vyživující olej na nehtovou kůžičku. Jedině tak budou vaše ruce jako ze žurnálu. Inspiraci na „nahé nehty“ najdete ve fotogalerii.

Velký výběr přípravků na nehty za bezkonkurenční ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová