Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dvojitá tragédie v rodině: Teenager (†13) umrzl v mrazáku, zdrcenou prababičku zabil infarkt

Ilustrační foto
 (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
29. března 2024
07:27

Rodina Ismaelových z argentinského města Córdoba zažívá nejtěžší chvíle. Během jednoho dne přišla totiž o dva příbuzné. Teprve třináctiletý školák Tiago si během 20. března večer vlezl do mrazáku, kde ho po pár hodinách bohužel našla bez známek života jeho matka. Když se o neštěstí dozvěděla chlapcova prababička, se kterou žil Tiago ve stejném domě, dostala infarkt a zemřela.

Neštěstí se událo 20. března. Ještě ten den odpoledne byl Tiago Ismael usměvavý, bavil se s kamarády a šel na svůj oblíbený fotbal. Po tréninku přišel domů, osprchoval se, snědl večeři a šel do svého pokoje. Když se však po půlnoci vydala chlapcova prababička Claudia Jaimeová na toaletu, všimla si, že Tiago u sebe není.

Šla proto vzbudit svou vnučku, Tiagovu matku, a začaly po teenagerovi po domě pátrat. To, kde chlapce po chvíli objevily, je šokovalo. Tiagovo tělo se nacházelo ve velkém mrazáku, ve kterém musel strávit několik hodin. Podle výpovědi příbuzných byl spotřebič delší čas vypnutý, chlapec si ho musel tedy zřejmě sám zapojit.

„Když matka zvedla víko, objevila Tiaga celého modrého a s pěnou v ústech,“ popsala pro list Clarín šokující moment Belén Ismaelová. I když byl chlapec převezen do nemocnice, lékaři u Tiaga zjistili zástavu srdce a potvrdili jeho smrt. Co bylo příčinou skonu, objasní až nařízená soudní pitva. 

Nejednalo se ale o jedinou tragédii, která rodinu tento týden zasáhla. Když se totiž o Tiagově smrti dozvěděla jeho prababička, dostala z šokující zprávy infarkt a zemřela. „Nedokážu pochopit, co se vlastně stalo. Muselo to být kvůli silnému horku,“ nechala se slyšet matka zesnulého chlapce. Zemi v posledních dnech sužují extrémní vedra a podle některých členů rodiny se mohl chtít chlapec netradičně zchladit. 

Vyšetřovatelé jsou ale vůči teorii rodiny skeptičtí. Důvodem, proč školák do mrazáku vlezl, mohla být podle policie i prostá sázka, kterou chtěl chlapec natočit a získat tak slávu na sociálních sítích. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání