Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Drama v Uherském Brodě: Pět lidí se otrávilo, pomoc záchranářů potřebovaly i děti!

Autor: ČTK - 
5. března 2024
10:40

Tři dospělí a dvě děti skončili v pondělí večer v nemocnici po otravě oxidem uhelnatým v bytovém domě v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku. Záchranáři u nich naměřili poměrně vysokou koncentraci oxidu uhelnatého v krvi. ČTK to v úterý sdělila mluvčí krajské záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková.

Záchranáři všem pěti lidem nasadili kyslíkovou terapii. Dospělé osoby poté transportovali k dalšímu vyšetření a ošetření zdravotníkům interní ambulance Uherskohradišťské nemocnice, děti převezli do stejné nemocnice na dětskou JIP, uvedla mluvčí. Stav pacientů ČTK zjišťuje.

„Plyn unikal z karmy v jednom z bytů. Vzhledem k tomu, že na místě se nacházely malé děti, operační středisko požádalo o součinnost také leteckou záchrannou službu z Brna. Ta po konzultaci lékařů na místě nakonec odletěla zpět na základnu bez pacienta,“ uvedla Netopilová Sluštíková. V péči záchranářů skončili dvě dospělé ženy, jeden muž a dvě děti.

Hasiči z preventivních důvodů evakuovali 21 obyvatel domu, odpojili karmu v jednom z bytů, kde naměřili zvýšené množství oxidu uhelnatého. Byt proto odvětrali. Následné kontrolní měření už oxid uhelnatý v bytě neprokázalo. Evakuovaní lidé se poté mohli vrátit do svých bytů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání