Během duchovní cesty velkou roli v životě Daniely sehrála herečka Libuše Šafránková (†68). Na základě jejího působení prožila tzv. mystickou smrt a nechala se pokřtít. A právě Libuše a její manžel Josef Abrhám (†82) jsou jejími kmotry.

„Začaly jsme se scházet a už jsme se neodloučily. Věnovala mi tolik času… Vedla mě. Všechny ty věci ve mně znala, s podobnými obsahy už dávno pracovala, v těch snových symbolech rozpoznala ‚nerozbalenou‘ křesťanskou mystickou cestu,“ svěřila se ve své knize moderátorka, která promluvila na obou zádušních mších za zemřelé herce. 

Video
Video se připravuje ...

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! 

Víra v Boha přivedla Drtinovou k dobrovolnému celibátu. „Celibát je úžasná věc. Když se k němu člověk dobrovolně rozhodne, hodně vás sebere, utříbí myšlenky, prohloubí duchovní cestu. Já osobně jsem se dobrovolně nastavila na celibát před pár lety - a bylo to to nejlepší, co jsem pro sebe mohla udělat,“ řekla v podcastu Real Talk.

Drtinová zároveň zmínila, že ji nedávno pobavila modelka 90. let Linda Evagelista (58), když řekla, že po padesátce už „zavřela krám“. „Řekla, že už nechce s žádným mužem vstupovat do postele, že jí tam funí a já nevím co. To mě pobavilo, je to takové světské vyjádření vnitřního rozhodnutí, že se žena může i pro tuhle cestu rozhodnout. A pokud je tak nastavená, tak to může být velmi šťastné a plodné období jejího života. Takže i já jsem zavřela krám.“

Během rozhovoru došlo i na otázku, zda uvažovala stát se jeptiškou: „Jednu dobu mi to myslí hrálo, ale věděla jsem, že už se to nestane. V mém životě ani v žádném jiném - protože na inkarnaci nevěřím.“

Daniela Drtinová je matkou dcery Natálie Čáslavové (22), s jejímž otcem se rozešla, když bylo dceři 3,5 roku.

Fotogalerie
22 fotografií