Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Talentované Tereze Brodské se rodiče snažili herectví znechutit! Jak?

22. února 2024 | 05:00

Narodila se slavným rodičům, přesto ke slávě neměla vyšlapanou cestičku. Tereza Brodská (55) si ale nedala říct a podařilo se jí prosadit se. Jaké byly její herecké začátky a jaký je její tajný recept na dlouhodobý šťastný vztah?

Rodiče jí chtěli náročnou profesi znechutit

Jejími rodiči jsou slavní herci Jana Brejchová (84) a Vlastimil Brodský (†81). Umělecké geny se v ní probudily velmi brzy, hraní si ale musela doma tvrdě prosadit, protože si rodiče nepřáli, aby pokračovala v jejich šlépějích. Vodili ji tak neustále s sebou do divadla, aby jí vysněnou profesi znechutili. Tím v ní ale její touhu jen posílili, a tak šla studovat herectví. Po úspěšném dokončení konzervatoře pak zamířila rovnou do pražských divadel.

Hrála už jako malá holka.
Autor: Bonton Home Video

Talent projevila už v dětství

Před kamerou se objevila už jako malá holka. Poprvé si zahrála ve čtyřech letech ve filmu Slečna Golem, a to po boku své slavné maminky. S tatínkem si pak zahrála v komedii Ať žijí duchové.

Jako malou holku jste ji ještě mohli vidět v pohádce Kočičí princ a jako dospívající slečna si zahrála v sérii Vlak dětství a naděje po boku Heleny Růžičkové a Stanislava Zindulky. Známá je ale především pozdějšími rolemi, například ve filmu Konec básníků v Čechách.

Jako dospívající si zahrála v sérii Vlak dětství a naděje.
Autor: Česká televize / Miloslav Mirvald

Na svém kontě má dvě cenné sošky

O tom, že je obdařená velkým talentem, svědčí i prestižní ocenění Český lev, kterého v roce 1995 získala za vedlejší roli ve filmu Má je pomsta. Jen o pár let později pak dostala Českého lva i za hlavní roli, a to ve filmu Dvojrole. Excelovala ale i v řadě seriálů, jako jsou například Ulice, Slunečná nebo Smysl pro tumor, který aktuálně běží na České televizi.

Už skoro třicet let šťastně vdaná

O soukromí herečka moc nemluví. Ve 21 letech se provdala za filmaře Jordiho Niuboa, ale po čtyřech letech jejich manželství zkrachovalo. Životní štěstí našla až po boku druhého chotě – fotografa Herberta Slavíka, s kterým už příští rok oslaví 30. výročí svatby.

Tereza Brodská s manželem oslaví 30. výročí.
Autor: Profimedia.cz

Vypadá to, že jim to skvěle klape i po letech. Sama herečka přiznává, že je v partnerství spíš submisivní a k domácím pracím manžela jen tak nepustí. Spolu mají syna Samuela (27). Ten Terezu v roce 2021 učinil babičkou.

Autor: Štěpánka Bínová, Prostě fenomén