Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Před 20 lety skončil legendární pořad DO-RE-MI! Jak ovlivnil životy Trávníčka a Laurinové?

13. února 2024 | 06:00

Vzpomínáte si na legrační pořad DO-RE-MI, v němž si mohl zazpívat úplně každý, i ten, kdo to vůbec neuměl? Od jeho skonu na televizních obrazovkách uplynulo právě 20 let. Byl to jakýsi předchůdce pozdějších úspěšných soutěží Česko Slovensko má talent nebo SuperStar. Adeptů na zařazení mezi Hvězdnou pěchotu by se v něm našlo jistě více než dost. Jak soutěž ovlivnila život svým moderátorům, tedy oblíbenému princi Pavlu Trávníčkovi a princezně z Troškových pohádek Sabině Laurinové?

Znělka s mnoha pusinkami a falešný zpěv

Hudební pořad DO-RE-MI se na televizních obrazovkách objevoval od roku 1998 a udržel se zhruba šest let. Uváděla ho znělka s mnoha pusinkami, které měly představovat ústa, jež mají dar hlasového projevu. Za dobu svého působení se ale stal poměrně oblíbeným mezi diváky, a to i díky skvělým moderátorům, vtipnému rošťákovi Pavlu Trávníčkovi a krásné a empatické Sabině Laurinové. Spolu jim to skvěle ladilo. Navíc kdokoliv z diváků se mohl do soutěže přihlásit, zazpívat si přímo v televizním přenosu před mnoha lidmi, a dokonce i něco vyhrát! Žádná cenzura neexistovala a vlastně vůbec nezáleželo na tom, zda účinkující umí zpívat, nebo ne. Kdo by to nebral?

Autor: Prostě fenomén

Výhra 10 tisíc korun diváky lákala

Kdo z účinkujících získal za své pěvecké představení nejvíce bodů, ten se mohl těšit z výhry, kterou nejprve představovaly věcné ceny, například elektronika, ale později dokonce i velkorysá částka 10 000 korun. To byla skvělá motivace pro potenciální soutěžící, o něž tak rozhodně nebyla nouze. V závěru pořadu vždy zpíval někdo z poroty vybranou píseň, zpěvu se ale nevyhnuli ani Pavel Trávníček a Sabina Laurinová.

Soutěž Trávníčkovi přinesla největší lásku života

Pavel Trávníček byl známý především jako pohádkový princ, který zazářil v pohádce Tři oříšky pro Popelku. Věnoval se ale také dabingu, moderování i divadelní režii. Jeho milostný a vztahový život byl přinejmenším pestrý, loni dokonce čelil i obvinění ze sexuálního zneužití mladých dívek, k němuž mělo dojít před více než dvaceti lety. Je počtvrté ženatý a má tři děti.

Autor: Prostě fenomén

Abychom si v tom udělali pořádek, tak první Pavlovou manželkou byla herečka Simona Stašová, druhou baletka Eva Štefková, třetí provozní divadla Skelet Lucie Vrbová. Z druhého manželství má syna Adama a další dítě si pořídil s režisérkou Helenou Dytrtovou, kterou si nevzal. 

Největší štěstí Pavlovi ale přinesl právě pořad DO-RE-MI. V něm se seznámil se svou budoucí čtvrtou manželkou – s o pětatřicet let mladší Monikou Fialkovou, kterou si po deseti letech vztahu vzal a s níž má syna Maxmiliána. V DO-RE-MI si zazpívala písničku Loudá se půlměsíc, ale i přes lehce falešný tón a roztomilý krátký klučičí sestřih Pavla okouzlila natolik, že se o nějakou dobu později do sebe zamilovali. A byla to láska jako trám!

Autor: Profimedia

Konec pořadu i konec vztahu Laurinové

A jak to bylo se Sabinou Laurinovou? Princezna Eufrozína z pohádky Z pekla štěstí byla již před natáčením známou a oblíbenou herečkou vystupující v mnoha filmech, pohádkách i seriálech. Právě v roce, kdy DO-RE-MI končilo, se s ní rozešel její tehdejší partner a otec dcery Valentýny – zpěvák skupiny Kabát Josef Vojtek, s nímž byla šest let. 

Své štěstí poznala ještě o čtyři roky později. Tehdy svému novému příteli zubaři Karlu Kameníkovi porodila dceru Maju, ale bohužel ani tento vztah nevydržel. Krásná Sabina zůstala po mnoha dalších nepříjemných zkušenostech s muži svobodná a rozhodně si nestěžuje. 

Autor: archiv Blesku

Autor: Taťána Kročková, Prostě fenomén