Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zdravotní sestra nepřežila pád balónu: Před neštěstím stihla zavolat mamince

Autor: hpe - 
15. ledna 2024
17:30

K tragické nehodě došlo v neděli v ranních hodinách poblíž arizonského města Eloy. Horkovzdušný balón, na jehož palubě bylo 13 osob, se z vysoké výšky zřítil na zem. Pád nepřežili 4 lidé, mezi nimiž byla i zdravotní sestra Katie Bartromová (†28). Příčina neštěstí je dosud neznámá.

Již v minulosti Katie Bartromová z Indiany absolvovala podobné výlety bez úhony. Podle její matky milovala jakékoliv dobrodružství. Dá se tedy předpokládat, že se na tento netradiční vyhlídkový let velmi těšila. Zdrcená matka pak také podle deníku Mirror uvedla, že si s dcerou stihla naposled zavolat. „Byla nadšená a měla radost, že vidí nová místa, která předtím nikdy nenavštívila,“ popsala máma. 

Letu se celkově účastnilo 13 lidí. Podle plánu nejprve z balónu seskočilo 8 parašutistů, kteří pak v pořádku přistáli na zem. Mezitím však došlo k doposud neznámé poruše a balón začal náhle klesat. Zbylých 5 pasažérů se řítilo do záhuby. Podle očitého svědka byl pád velmi prudký a rychlý, přičemž plášť balónu byl zcela vyfouklý. „V tuto chvíli víme, že parašutisté byli schopni opustit balón a dokončili plánovaný seskok, krátce poté se s balonem stalo něco, co způsobilo jeho pád,“ informoval veřejnost místní šerif Eloy Byron Gwaltney.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání