„Seděla jsem venku a kouřila Jsem. Na holku jsem se chodila dívat, ona spala. Já vůbec nevím, jak se mohlo stát, že to tam nějak zapálila,“ řekla matka k požáru, který vypukl vloni 11. června.

Kvůli požáru evakuovali hasiči z bytovky 25 lidí. Jeden v panice skočil z okna a polámal si žebra. Tři děti, dvě ženy a tři muže pak odvezli záchranáři do špitálů. „Ano, jsem vinna,“ komentovala nezodpovědná matka rozsudek, který jí nutí odpracovat pro veřejné blaho 300 hodin.

Původně jí hrozil trest v rozmezí od 6 měsíců do 5 let. „Vše chápu. Všeho lituji,“ hlesla odsouzená. Při požáru vznikla v domě škoda přesahující 400 tisíc, dodnes stavbu dělníci opravují. Dalších pár desítek tisíc dluží Blažena G. za léčebné náklady ošetřovaných sousedů. Mohou se s ní také soudit.

Na druhou dceru neplatí

Soud se zabýval i jejím dalším hříchem, a to zanedbáním povinné výživy. Přesto, že má nařízeno posílat 500 korun měsíčně na výchovu starší dcerky (9) k rukám její babičky, která ji má v péči, neplatí. „Já to napravím prací,“ slibovala u soudu.

VIDEO: Víte, jak se zachovat při požáru ve vašem bytě nebo domě?

Video
Video se připravuje ...

Víte, jak se zachovat při požáru ve vašem bytě nebo domě? Videohub

Fotogalerie
12 fotografií