Krásný přiznává, že se k otevřenému dopisu odhodlal až po řadě neúspěšných jednání, které vedl s brněnským magistrátem a dopravním podnikem. Cítí se být společně s obyvateli této městské části podveden.  

Sliby nesplnili

„Vedením města i dopravního podniku jsme byli ujišťováni, že MHD bude po ukončení stavby zachována v plném rozsahu až na konečnou Starý Lískovec. Navíc nám byl přislíben parkovací dům na ulici Vltavská a veřejné toalety na přestupním uzlu Osová. Nic z toho není pravdou,“ zlobí se starosta.

Nejvíce mu vadí, že místo původní linky 8 (ta nyní jezdí k FN Brno – pozn. red.) jezdí linka 7, která má delší intervaly spojů a vůbec nejezdí o víkendech!

„Navíc poslední spoj v pracovních dnech na nádraží odjíždí v 19:42 a poslední spoj směrem od nádraží přijíždí na konečnou Starý Lískovec ve 20:35 hodin. To je zásadní omezení proti předchozímu stavu,“ pokračoval Krásný.

Stovky podpisů

Starosta proto zdůrazňuje: „Nevidíme jediný důvod, proč by měla být privilegována linka číslo 8. Význam spojení do kampusu nijak nezpochybňujeme, nechceme ale, aby se tak dělo na úkor občanů Starého Lískovce,“ zdůraznil.

Otevřený dopis primátorce najdou zájemci na webových stránkách této městské části, kde se pod něj podepsaly již stovky lidí.

VIDEO: Takto vypadala výstavba brněnského "metra".

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadala výstavba brněnského "metra". DPMB

Fotogalerie
9 fotografií