Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Jak vyčistit mřížku z trouby? Vyzkoušejte tyhle triky!

/
  • mřížka trouba
    mřížka trouba (istock.cz)
    16. dubna 2024 ● 06:00

    Při pravidelném pečení se mastnotě a další špíně v troubě nevyhneme. I když se vám do čištění nechce, neodkládejte to příliš dlouho. Čím starší jsou nečistoty v troubě, tím je těžší je odstranit. My vám dnes ukážeme, jak si poradit se zanesenou mřížkou.

    Dobrá zpráva je, že nemusíte vyhazovat peníze za speciální přípravky. Jde to totiž i pomocí obyčejných a levných pomocníků, které máte běžně doma. Uvidíte, že výsledek vás mile překvapí. Tipy, jak si poradit se zanešenou troubou, najdete i v tomto článku Vyčistěte troubu snadno, levně a bez chemie.  A pokud chcete, aby byla trouba čistá kompletně včetně mřížky, která dostává kvůli prskajícímu jídlu během pečení také zabrat, pak máme pro vás pár dobrých a osvědčených tipů...

  • 1.

    Ve vaně

    Autor: istock.cz

    Na čištění mřížky z trouby se vám bude hodit dostatečně velká nádoba, aby v ní mohla mřížka ležet ponořená. Pokud ale doma nic takového nemáte, nevadí. Výborně vám poslouží vana. Jen pozor, nezapomeňte ji vyložit starým ručníkem nebo hadrem, aby mřížka její stěny nepoškrábala nebo jinak nepoškodila. Vanu naplňte teplou vodou tak, aby byla mřížka celá ponořená.

  • 2.

    Účinná soda

    Autor: istock.cz

    Jedlou sodu už nejspíš znáte jako účinný čistič v domácnosti. Aktivně rozpouští mastnotu a nečistoty ve vodě, a my se jich tak můžeme jednodušeji zbavit. Do vody s ponořenou špinavou mřížkou nasypte asi půl hrnku sody, promíchejte a nechte přes noc působit. Druhý den mřížku umyjte kartáčem, opláchněte čistou vodou a utřete dosucha.

  • 3.

    Směs sody, pracího prášku a prostředku na mytí nádobí

    Autor: istock.cz

    Ještě účinnější směs si připravíte ze 3 lžic jedlé sody, 3 lžic prášku na praní a 3 lžic mycího přípravku. Všechny ingredience nasypte do vany a promíchejte. A opět nechte působit ideálně přes noc. Špína by měla jít krásně dolů, protože vlivem čisticího prostředku změkne. A mřížka bude zas jako nová. 

     

Přidat názor
Počet komentářů: 1

soorry: Nejjednodušší je troubu čistit hned po pečení. Všecka mastnota je měkká. Namotejte na velkou vařechu mokrý hadr, proje´dte troubu, vše přilne na hadr. POZOR!! nesahejte na hadr, je děsně horký, setřepte z vyřečky a vyho´dte.

(29. 04. 2022 15:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy