Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jednoduché valentýnské dekorace. Překvapte svou polovičku vlastnoručním výrobkem

/
  • Dekorace do vázy z papírových srdíček
    Dekorace do vázy z papírových srdíček (tesa)
    2. února 2023 ● 06:00

    Svatý Valentýn, který se slaví jako svátek zamilovaných, připadá na 14. února. Máte proto ještě dost času na to, zhotovit si působivé dekorace, které jsou přitom velmi snadné. Překvapte dekorací ze srdíček nebo romantickými svícny vlastní výroby.

    Některé z těchto dekorací přitom upotřebíte nejen na svatého Valentýna. Skleněné svícny s krajkou nebo vázy z upcyklovaných plechovek budou dělat radost po celý rok. Na každý z následujících výrobků potřebujete jen pár věcí a nezaberou vám mnoho času. Tak se pojďte přesvědčit a pusťte se s námi do díla!

  • 1.

    Dekorace do vázy z papírových srdíček

    Autor: tesa

    Na svátek všech zamilovaných by doma nemělo chybět srdce a to v jakékoliv podobě. Papírová srdíčka zavěšená na bílé větvičce navodí příjemnou atmosféru plnou lásky a pohody. Srdíčka můžete navíc ozdobit peříčky či malými zvonečky.

     

    Hledáte inspiraci na dárek k Valentýnu? Tipy na osvědčené dárky pro ženy i muže, které zaručeně potěší, najdete ZDE >>

     

    Budete potřebovat:

    • šablonu srdce, tenký papír, 4 různě pevnější barevné papíry se vzory, stuhu o šířce 3 mm, malé zvonečky, peříčka
    • tužku, nůžky, pravítko nebo dřívko pro tvorbu ostrých záhybů, děrovačku, lepicí tyčinku (např. tesa Easy Stick)

    Autor: tesa

    Vytvořte si z papíru šablonu srdíčka. Dále z barevných papírů nastříhejte čtyři obdélníky o velikosti 10 x 12 cm a podélně je přeložte. Dle šablony obkreslete na každý přeložený papír polovinu srdce (šablonu položte na papír tak, aby polovina srdce začínala u záhybu) a vystřihněte.

    Autor: tesa

    Na zadní stranu vystřižených srdíček naneste lepidlo. Slepte k sobě všechny čtyři vystřižená srdíčka. Vždy jednou polovinou k dalšímu srdci. 

    Autor: tesa

    Pomocí děrovačky udělejte v horní i dolní části hotového 3D srdíčka díru. Do horního otvoru provlékněte stuhu pro zavěšení a do dolního připevněte peříčko, zvoneček a případně další stuhu. Kompletní návod najdete na tesa.com v sekci Nápady a inspirace.

     

    EXTRA TIP: Jak vyrobíte větvičky pro zavěšení srdíček? Během procházky nasbírejte v lese větvičky (nebo je kupte v květinářství) a natřete či nastříkejte je bílou barvou.

  • 2.

    Metalické vázy z upcyklovaných plechovek

    Autor: Rust-Oleum

    Vyrobit tyto měděné vázy z obyčejných plochovek je hračka, přitom jde o krásné ozdoby slavnostního stolu. Stačí je trochu očistit, nastříkat a je to!

     

    Budete potřebovat:

    • staré plechovky od potravin (různé velikosti)
    • metalickou barvu ve spreji,
    • mýdlo a hadřík, eventuálně chemický odstraňovač lepidla
    • fólii na zakrytí pracovní plochy

     

    Plechovky důkladně omyjte a odmastěte mýdlem a vodou. Ujistěte se, že jste odstranili všechny zbytky lepidla i štítků. Opláchněte čistou vodou a nechte důkladně uschnout. Protřepejte nádobu s barvou dle návodu výrobce. S barevným sprejem je nejlepší pracovat venku.

     

    Plechovku držte mírně nahnutou a stříkejte plynulým pohybem tam a zpět, každý tah mírně překryjte. Udržujte sprej ve stejné vzdálenosti od povrchu. Během nanášení barvy plechovkou plynule otáčejte. Aplikujte dvě vrstvy s odstupem několika minut. Před naaranžováním květin a dekorováním stolu nechte plechovky schnout 24 hodin.

  • 3.

    Krabičky plné lásky

    Autor: Søstrene Grene

    Tento výrobek můžete použít jak jako valentýnskou dekoraci, tak jako dárek. Ve druhém případě naplňte ozdobenou krabičku ve tvaru srdce sladkostmi a láskyplnými vzkazy. Můžete také na papírky přepsat některé ze zamilovaných smsek, které jste si v minulosti vyměnili. Nebo použít citáty o lásce a vztahu. Zkrátka, fantazii se meze nekladou! Jednoduchý návod najdete v následujícím videu.

     

  • 4.

    Romantické svícny s krajkou

    Autor: Möbelix

    Romantické skleněné lucerny s krajkou jsou jednoduchou a efektní dekorací nejen na Valentýna, ale třeba i na svatbu nebo letní párty.

     

    Budete potřebovat:

    • čiré skleněné nádoby (lucerny, zavařovací sklenice, vázy, poháry)
    • krajku (může být použitá i ze starého kusu oděvu nebo vystřižená ze záclony)
    • stuhu s korálky nebo flitry 
    • lepicí pistoli / lepidlo, nůžky

    Autor: Möbelix

    Odměřte si příslušnou délku textilie v závislosti na tom, jak chcete kombinovat krajky a ozdoby (nejjednodušší je obtočit je kolem nádoby) a odstřihněte ji.

    Autor: Möbelix

    Nejlepší je začít zdobit nádobu zdola nahoru. Mezi dva pásy krajky dejte stuhu s korálky. Jednotlivé kousky na sklo postupně přilepte. Je důležité, aby lepidlo dobře zaschlo, jinak se ozdoby budou posouvat. Kompletní návod najdete na blogu Möbelix v sekci Tipy a triky.

  • 5.

    Valentýnská dekorace z balonků

    Autor: Edding

    Pokud vám předchozí návody přišly příliš složité, máme pro vás dekoraci, která už nemůže být jednodušší.

     

    Hledáte inspiraci na dárek k Valentýnu? Tipy na osvědčené dárky pro ženy i muže, které zaručeně potěší, najdete ZDE >>

     

    Budete potřebovat:

    • obyčejné balonky nebo ty ve tvaru srdce (bílé, růžové, červené...)
    • fix nebo univerzální popisovač v dostatečně kontrastí barvě (např. bílý na červené, růžový na bílé, červený na světle růžové atd.)
    • barevně ladící stužky

    Balonky opatrně nafoukněte. Stačí vzduchem, pokud je položíte na stůl nebo zavěsíte např. z lustru. Jinak budete potřebovat helium.

    Zauzlujte nafouknuté balonky a ovažte konec stužkou. Nakonec napište libovolný nápis, nakreslete romantické tvary apod.

     

    NÁŠ TIP: Můžete vybrat tolik balonků, kolik let jste spolu, a na každém z nich připomenout jeden společný zážitek nebo historku, které se ke konkrétnímu roku vážou.

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

krapotkin: Svátky, importované od válečných štváčů z USA, nijak neslavíme.

(04. 02. 2022 17:30)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy