Slavnostní prostírání s typickými vánočními motivy momentálně není úplně v kurzu. In je spíše sváteční tabule s módními, ale decentními a nadčasovými kousky, především z přírodních materiálů, které využijete po celý rok. Ty lze kombinovat jak s tradičními barvami Vánoc, tak s aktuálně trendy barevnými variacemi. Vánoční atmosféru stolování dodají až dekorace, ať už klasické vánoční ozdoby na stromeček nebo speciální dekorace určené přímo na stůl. Lze je i snadno vyrobit doma, třeba z kartonu, filcu nebo drátku.

Fotogalerie
37 fotografií

Jaký materiál zvolit?

Prostírání vévodí juta, mořská tráva, vodní hyacint, papír nebo ratan. Absolutními hity u podtácků jsou pak mramor nebo přírodní dřevo nařezané rovnou z kmínku mladého stromku. Vedle nešlápnete ani s filcem, který se hodí snad ke každému interiérovému stylu.

Požadavek na udržitelnost a přírodní materiály se nevyhýbá ani ubrouskům. Jednorázové papírové varianty jsou na ústupu, v módě je stylové stolování s látkovými ubrousky. Prim hraje len jakožto přírodní a ekologicky nenáročná textilie se spoustou užitečných vlastností, jako jsou odolnost a tvarová stálost. K mání jsou i směsové výrobky kombinující bavlnu a len.

Pokud chcete tvořit sami, ušijte si kapsu na příbory s naší Školou šití s Věrou:

Video
Video se připravuje ...

Další díl Školy šití s Věrou. Tentokrát na téma kapsa na příbory Věra Exnerová