Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Typologie mužů z on-line seznamek. Se kterými je první rande ztráta času?

  • typologie mužů
    19. června 2021 | 06:00

    Už vám není sedmnáct ani třicet a chcete se seznámit? Běžně v obchodě a s rouškou asi nikoho neoslovíte. Celý svět je teď virtuální, nezbývá než obrnit se hroší kůží a zaregistrovat se na seznamce. Dobrodružství začíná.

    Pokud jste v on-line světě seznamování nováčky, bude se vám hodit malý manuál, se kterým se trochu zorientujete. Hned na začátku vás vyvedu z omylu, že na seznamce se chtějí všichni seznamovat. Ač tomu název napovídá, někteří se tam chodí jen vykecat, jiní se schovávají za fotku moře nebo svého kocoura. Jak se v takové džungli vyznat? Snad by vám mohla trochu pomoct typologie.

  • "V brýlích jsem cool"

    Úvodní fotka s tmavými brýlemi, fotka nohou na pláži nebo části těla ve sprše? Popravdě, to je to, co nás na mužích zajímá? Opravdu? Tady je něco špatně hned na začátku. Pravděpodobně bude na vině překážka v podobě manželky. Od toho ruce pryč. Zřejmě si nerozumí a on to potřebuje vyřešit nezávazným sexem. Na tom by asi nemuselo být nic špatného, ale proč to nenapíše rovnou?

  • Ezo jogín, co rozumí světu

    Ještě jsem nezjistila, co dělají na seznamce, když za ně stejně všechno zařídí vesmír. Stačí si přát. Takže ta pravá na ně stejně někde čeká a pro vás je takové setkání ztráta času. Na druhou stranu, asi by s ním nebylo moc práce v kuchyni. Ráno snídá rosu, obědvá kořínky a s přípravou tofu taky nebude moc práce. Asi to nejhorší, co na něm může být, je, že má na všechno odpověď. Po čase přestanete mluvit. Protože my holky, když si stěžujeme, tak nepotřebujeme, aby za nás hledal někdo řešení. Ať nám dolijou víno, řeknou, že nám to sluší. Protože to je odpověď.

  • Jsem "prý" sympatický

    Asi mu to někdo řekl a on tomu věří. Asi viděl všechny díly Kameňáku. Asi už jen díky tomu, že o tom sám pochybuje, to nebude bavič roku. Možná by mu někdo měl říct, že když se někdo směje vlastním vtipům, tak to neznamená, že je vtipný. No, ale chcete někoho, u koho není jisté, jestli je sympatický nebo vtipný? Chcete zjišťovat, jak to je?

  • Fabrio, Matteo, Alberto a spol.

    Italům se u nás líbí. Přestože jim připadáme tlusté, málo o sebe podle nich pečujeme a česká kuchyně je prý otřesná. Ne že by nebyla, často to tak je, ale potřebujete to slyšet od někoho, kdo žil do čtyřiceti let s matkou? Na druhou stranu, z nějakých záhadných důvodů ovládají trochu češtinu. A i když jen trochu, jsou u toho tak strašně roztomilí. No, a když z toho nic nebude, naučíte se třeba dělat dobré těstoviny. Konečně.

  • Hipsterský vousáč s bytem na Letné

    Má vousy a obléká se jako dřevorubec, aby se líbil jiným dřevorubcům? Ne, vysedává v bistrech, pije sójové latté a snídá avokádový toast. Obvykle bydlí na Letné. Pak je ještě druhý typ vousáčů. Nosí o číslo menší kalhoty. Z nich mu čouhají barevné ponožky. Každá je trochu jiná, s obrázkem, ale barevně k sobě ladí. Pokud máte děti, budete z takového rande trochu nervózní. Protože když mají děti krátké kalhoty, řeknete si, sakra, musím koupit nové, a když mají každou ponožku jinou, dostanou pohlavek a jdou si pro ty správné. S chlapem, co nosí krátké kalhoty, se nemůžeme cítit v bezpečí.

  • Karel: "Hlavně nebuď tlustá"

    Karel hledá hlavně štíhlou, ale sám je tak trochu tlustý. Karel ještě nepřišel na to, že tu něco nesedí. Rád by zhubl, ale asi už se mu to nepodaří. Ale přijde mu hnusný, když je někdo jiný tak trochu tlustý. Tak pokud tomu nerozumíte, nejste v tom sama. Přesto chce Karel poslat fotku celé postavy, aby viděl, že nekupuje zajíce v pytli. Karel asi bude dlouho sám. Tolik o Karlovi.

  • "Tohle je moje auto, bejby"

    Profilová fotka týpka v saku, co praská ve švech, ležérně opřeného o nejnovější model BMW. Listujeme dál. Fotka z golfového hřiště, z terasy hotelového pokoje s výhledem na pláž, v záběru sklenka šampaňského. Chcete pokračovat? Pokud ano, postavte se před zrcadlo, namalujte si červeně pusu, vezměte si triko s výstřihem, udělejte si selfie z výšky, ať je vidět žlábek prsou. Zvětšete si oči, vyhlaďte vrásky a je váš!

  • Hodný kluk, kterého nejdřív neoceníte

    Nevím, kdy přesně je čas na hodného kluka. Když žijeme s někým, kdo je víc v hospodě než doma, je líný, nevěrný… tak myslíme na hodného kluka. Chceme někoho, kdo bude konečně doma, bude s námi trávit čas, přivrtá poličku, přijde včas, zajímá se o naše pocity. Na hodného kluka si musí každá počkat. Je za odměnu. Musíte potkat nejdřív několik pitomců, a teprve pak oceníte kvality hodného kluka. Ale pokud si neprojdete peklem, uděláte ho ze života tomu hodnému klukovi. Zní to trochu komplikovaně, ale je to jednoduché. Správná chvíle na hodného kluka teprve přijde.

  • Outdoorový terorista 50 plus

    Většina těchto mužů visí ve volném čase na laně někde nad propastí, jede Tour de France, mezitím si odskočí na Šrí Lanku, někam pro tetování, pak dělají dobrovolníky při záchraně deštných pralesů, v zimě jsou na lyžích, jezdí na kolečkových bruslích, podporují psí útulky a chodí do posilovny (aspoň podle fotek). Takže hledají někoho do nepohody. Že jste z toho unavená, jen když to čtete? No popravdě, horská túra O. K., zajet si pár kiláků na kole a dát si pivo, taky O. K., ale chcete věčně za někým vlát a dokazovat si, že to taky dáte? Na tohle už jsme, holky, starý. A oni v podstatě taky, jen si to nechtějí přiznat.

  • Křehký intelektuál

    Pokud trpíte touhle úchylkou, vzpomeňte si na své předešlé vztahy. Vzpomeňte si, jak taháte nábytek z IKEA, jak ho sestavujete, jak opravujete myčku, doléváte ve svých nejhezčích šatech olej do motoru. Vzpomeňte si, jak máte ruce vytahané po kolena, když táhnete nákupy, jak si kupujete sama kytky a k Vánocům dostáváte filozofické eseje. Takže hned jak uvidíte týpka s brýlemi v černých obroučkách, zrušte si profil.

  • A co říct na závěr?

    Nebuďte romantička, která nechce vidět reálnou fotku, protože je přece důležité, co ten druhý vyzařuje, jaký je uvnitř, co píše, jak se vyjadřuje. I když je to všechno správně, při virtuálním seznamování s tím narazíte. Když je vám někdo sympatický bez fotky, je jen malá pravděpodobnost, nebo spíš zázrak, že to tak bude i ve skutečnosti. Na základě svých pocitů si vytvoříte obraz člověka. A pak se najednou sejdete, a všechno je pryč. Máte pocit, že přišel někdo úplně jiný. I když slova jsou stejná, on je uvnitř zřejmě přesně takový, jakého ho potřebujete mít, ale najednou je tu, fyzicky, a vy jste na začátku.

    Je to střet virtuálního světa s realitou, ve které to může být tak, že někoho znáte deset let, nikdy se vám nelíbil, ale poznáváte ho postupně a najednou máte pocit, že bez sebe nemůžete být. Jenže virtuální seznamování je tak trochu jako sportovní disciplína, tržiště a e-shop dohromady. Vyberete si podle parametrů, omrknete to a jdete dál. Reklamace se nepřijímají, a podívat se podruhé? Pravděpodobně nedostanete šanci. Prostě ať kluci posílají reálné fotky, ať jsou jakékoli. A holky stejně tak. Obě strany se tak vyhnou zklamání, rozčarování a trapným situacím.

    Další zajímavé články naleznete v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

     

     

     

     

     

     

Autor: Erika Pilátová
Diskuse ke článku
.