Auto, v němž jezdil Slavík v minulém desetiletí a vezl v něm i slavného představitele Vinnetoua Pierra Brice (†86) během jeho návštěvy v Praze, se rázem prodalo za 649 tisíc korun. Přitom se jedná o mercedes staršího data, který by se běžně prodal jen za zlomek této ceny - zhruba za 100 tisíc.

Nabídka visela na internetu jen pár hodin, ale hned se našel zájemce. „Přišlo nám na něj sedm reakcí skrz kontaktní formulář, přičemž inzerát vidělo přibližně pět a půl tisíce uživatelů,“ uvedla pro Showtime Aneta Kapuciánová, manažerka PR a interní komunikace webu, který inzertní prostor provozuje.

Totožnost nového majitele vozu sice zveřejněna nebyla, ale přece jen nějaké informace jsme se o něm již dozvěděli. „Vozidlo po Karlu Gottovi se prodalo zájemci z České republiky. Jednalo se jednak o fanouška pana Gotta a zároveň o člověka, který měl nějakým způsobem vztah k historickým vozidlům,“ prozradil prodejce David Fleischer.

VIDEO: Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut!

Video
Video se připravuje ...

Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut! Bohemia Motion Pictures

Podle odborníků by se vozidlo takto neprodalo, kdyby nemělo auru Slavíka. Nový majitel ovšem jako bonus dostane osvědčení o registraci vozidla, kde je v kolonce „držitel“ jméno Karla Gotta.

„Výhra je, že to patřilo Karlu Gottovi, ale jinak, řekněme si to upřímně, je to dvacetiletej šrot a velmi riziková investice,“ řekl pro Showtime drsně moderátor Autosalonu Josef Vrtal.

„To auto bylo ve své éře jedno z nejmodernějších aut Mercedesu, kam aplikovali strašnou spoustu nových věcí - vzduchový podvozek, adaptivní tempomaty, automaticky dovíratelné dveře. A ty věci stárnou, jakákoliv oprava bude drahá, bude se blížit hodnotě toho auta (bez aury Karla Gotta),“ dodal. Zřejmě se tak jedná spíše o vůz do sbírky než na běžné ježdění.

VIDEO: Dominika Gottová: Ve Finsku mi zničili vlasy!

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: Ve Finsku mi zničili vlasy! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
155 fotografií