Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Test řasenek od 149 do 900 korun: Vyplatí se investovat do dražší?

  • ..
    25. května 2023 | 06:00

    Dá to zabrat. Najít takovou řasenku, která řasy zahustí, prodlouží, nebude se drolit ani roztékat a vydrží. Po dlouhém hledání jsme však v redakci našly favority, kteří splňují naše požadavky. Možná si z našeho výběru vyberete také! Tyto řasenky nás totiž ještě nikdy nezklamaly.

    Možná ve své kosmetické výbavě nemáte bronzer, rozjasňovač nebo paletku očních stínů, kvalitní řasenka se tam ale určitě najde vždycky. Tato zkrášlovací pomůcka patří k základnímu kosmetickému vybavení každé ženy a namalované řasy prostě dodají vašemu pohledu šmrnc. Jenže vybrat tu správnou řasenku pro své řasy bývá občas celkem oříšek. I my v redakci jsme jich musely několik vystřídat, než jsme našly ty pravé pro naše řasy.

    Vybírejte podle typu řas

    Na trhu najdete nepřeberné množství řasenek a je občas těžké vybrat tu správnou. Vždy se rozhodujte podle toho, jaké máte řasy a co vlastně od řasenky požadujete. "Musíte si najít takovou řasenku, která sedí vašim požadavkům. Na trhu je spousta druhů řasenek – s klasickým nebo gumovým kartáčkem nebo s hřebínkem... Můj tip? Kupte si dva tři druhy levnějších řasenek s různými kartáčky a vyzkoušejte, který vám sedí nejlépe," uvádí vizážistka Sandra Vaněčková.

    Chcete je tedy pozvednout, dodat jim na objemu, prodloužit je nebo všechno dohromady? Jak už jsme řekly, záleží na tom, jaké řasy máte. Středně dlouhé, ale řidší řasy nejlépe nalíčíte klasickým větším objemným kartáčkem. Tento kartáček bude sedět i řasám jemným. Dobře budou také fungovat ty zahnuté nebo ty ve tvaru přesýpacích hodin, protože dokážou vaše delší řasy i natočit. Pokud jste majitelkou krátkých, ale hustých řas, zkuste umělý kartáček s krátkými štětinkami. A nezapomeňte používat kleštičky na řasy. Rovné řasy zase nejlépe upravíte pomocí různých zakroucených tvarů kartáčků.

    Důležitá je technika

    Celkový vzhled ale ovlivníte také technikou líčení. "Kartáček držte ve vodorovné poloze a od kořínků řas nanášejte řasenku ke konečkům krátkými pohyby ve tvaru Z," dodává vizážistka. Častým zlozvykem při práci s řasenkou také bývá, že štětečkem uvnitř několikrát "pumpujete" nahoru a dolů, abyste ho co nejvíce obalila barvou. Problém je, že takto dovnitř řasenky dostanete spoustu vzduchu, kvůli kterému rychleji vysychá. Místo toho vytahujte aplikátor krouživým pohybem a na konci z něj jen otřete přebytečnou barvu.

  • Řasenka Billionaire, Hean, 149 Kč, koupíte na www.hebe.com

    Rádá zkouším nové produkty, ale co se týče řasenek, tak tam bývám věrná jedné značce. Občas díky své práci ale přece jen neodolám a po nějaké novince sáhnu. A tentokrát se to opravdu povedlo. Řasenka Hean Billionaire má skvělý kartáček, který bude sedět jak krátkým, tak dlouhým řasám, skvěle vlasy zahustí a prodlouží. Ani po 12 hodinách se nezačala rozmazávat a ani žmolkovat. Pokud hledáte super výkon za málo peněz, tak rozhodně neváhejte!

    Známka jako ve škole: 1

  • CBD řasenka Great Lashes, Dermacol, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogérií

    Ne každá řasenka se zabydlí v mém kufříčku se šminkami tak rychle, jako to udělala tahle. Má skvělý, silikonový kartáček, která nezachytává příliš velké množství barvy a nedělá tak obří nánosy na řasách, vydrží celý den a nedrolí se nebo netaje, aby dělala kruhy pod očima. Obsahuje konopný olej, který časy pomáhá vyživovat. Za super cenu super kvalita.

    Známka jako ve škole: 1

    Vyzkoušely jsme, čím jde nejlépe odlíčit voděodolná řasenka. Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušely jsme, čím jde nejlépe odlíčit voděodolná řasenka • VIDEO: Adam Balažovič

     

  • Objemová řasenka s vůní růže Imperial Rose, Dermacol, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogérií

    Značka Dermacol je jistotou nejen v oblasti dekorativní kosmetiky. Vyhlášené jsou především jejich make-upy a rtěnky. Ovšem co také rozhodně stojí za zmínku jsou jejich řasenky. Měla jsem možnost vyzkoušet řasenku z řady Imperial Rose. Jak už název napovídá, růži tam doslova ucítíte! Efekt je zaměřen na objem a délku. Výhodou této řasenky je fakt, že se dá krásně vrstvit a docílíte tím dramatického pohledu.

    Známka jako ve škole: 1

  • Objemová řasenka Just Click It!, GOSH Copenhagen, 359 Kč, koupíte na www.hebe.com

    V létě více než jindy oceňuji voděodolnou řasenku. A to nejen kvůli koupání, ale i pocení. Novinka od Gosh Copenhagen mě na první pohled zaujala kvůli uzavírání. Žádné šroubování, stačí jen kliknout a můžete se začít líčit. A co tato řasenka slibuje? Mimořádný objemový efekt, perfektně oddělené řasy a je vhodná pro citlivé oči. S klidným svědomím mohu říct, že to vše splňuje. Pokud hledáte novou řasenku, jděte do ní. Je skvělá!

    Známka jako ve škole: 1

  • Řasenka pro intenzivní pohled Metamorphose, Yves Rocher, 579 Kč, koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách

    Řasenka zaujme už na první pohled. Obal je krásně veselý a mezi ostatními šminkami vyniká. A nadchne i uvnitř. Za svůj život jsem vyzkoušela nespočet nejrůznějších řasenek a musím říct, že tato se zařadila mezi mé největší favority. Barva je opravdu intenzivní černá a tak nemusíte nanášet tolikrát. Nijak se  nedrolí a nerozmazává. Řasy jsou hezky oddělené a kartáček ve tvaru přesýpacích hodin je hezky natočí a prodlouží. Vydrží celý den a na konci ji lehko odlíčíte. Co víc si přát...Určitě doporučuji vyzkoušet. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Řasenka pro objem a definici řas Natural Serum Mascara, UXI Beauty, 659 Kč, koupíte na www.notino.cz

     

    Tato řasenka mě mile překvapila. Řasy krásně prodlouží, neslepí a hlavně vydrží celý den. Často se mi stávalo, že se řasenky drolily a pod očima "vykouzlily" nehezké tmavé fleky, s touto řasenkou se mi nic takového nestalo. Moc se mi líbí i jednoduchý obal. Doporučuji všemi deseti.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Objemová řasenka Essential, Sothys, 880 Kč, koupíte ve vybraných salonech

    Často se mi stává, že mi řasenka slepí všechny řasy dohromady, což mě přivádí doslova k šílenství. Nic takového se nestalo s řasenkou od značky Sothys. Velmi snadno se s ní pracuje, řasy krásně oddělí a zvýrazní. Elegantní a luxusní obal řasenky je už pak taková třešnička na dortu. 

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...