Koupání je povoleno ve všech šesti přírodních koupalištích, které Hygienická stanice hlavního města Prahy pravidelně sleduje. V Hostivaři by měli být obezřetní jen lidé s citlivou pokožkou. Zjištěné sinice totiž obsahují látky, které u nich mohou vyvolat alergickou reakci.

O stupeň lepší hodnocení oproti poslednímu měření dostalo koupaliště Lhotka. V polovině června tam byla voda zakalená. Další kontrolu na místě hygienici provedli 1. července, kdy už byla voda zcela bez problémů. Ve Lhotce je návštěvníkům k dispozici jezero s rozlohou přes 5000 metrů čtverečních. Čistí se biologicky, tedy bez jakékoliv chemie, pomocí vodních rostlin a filtrů.

Na konci června byla zakalená také voda ve Džbánu. I tam si ale nyní známku polepšila na nejvyšší možnou. Vodní nádrž Džbán je vybudována na Litovickém potoce ve Vokovicích v Praze 6.

Od začátku sezony je vynikající kvalita vody v koupališti s přírodním čištěním v Radotíně, motolském rybníce a v koupališti Divoká Šárka.

Víkendové počasí podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu k vodě příliš lákat nebude. V sobotu se mají teploty v Praze přes den pohybovat kolem 20 stupňů, hlášen je déšť. Pršet bude také v neděli, kdy se ale o dva stupně oteplí a ukáže se i slunce.