Žižkovská noc každým rokem roste, a to ať už v množství podniků, návštěvníků, tak programu, který je natolik bohatý, až se návštěvníkům z vybírání lehce zamotá hlava i bez požití alkoholu. „Člověk by se nejraději roztrojil. Takhle jsem přišel o pár koncertů,“ svěřil návštěvník Dominik, zatímco si užíval indie rockovou kapelu Mala Ruckus v klubu Storm.

Zatímco v jednu chvíli bylo možné zažít rockovou melancholii ve Stormu, o půl hodiny později a několik set metrů dál – ve Venuši ve Švehlovce, si zase další Pražané užívali Kafkovu povídku v podání alternativního souboru z polské Lodže, při kterém si návštěvníci četli titulky na plátně jako v kině. Ve Vinohradském pivovaru je zase pobavil netradičně ostrý hudebně rozladěný skvost v podobě porno folku Bobbyho Píchače. „Není to v p*deli,“ křičel na celý podnik Bobby.

Rosteme

Festival už se dávno nedrží jen na Trojce, ale proniká i do dalších městských částí v podobě punkových podniků, které nebazíruji na zalíbení v mainstreamu, jako je například klub Cross v Praze 7 či podniky z přilehlých městských částí, jako je Praha 2 a Praha 10. „Prorůstá do základů a do šířky, aby byl oduševnělý, ne co největší. Chceme být ne megalomanskou, ale pestrou a promyšlenou akcí,“ říká pořadatel Marek Dočekal, který doufá, že akce nabídne Pražanům nejen kulturu a zábavu, ale i možnost poznat nové přátele. Přes veškerou snahu vyhnout se megalomanství letos na Pražany čeká přes 500 interpretů.

A jelikož toho je jako každý rok hodně, někteří si na Žižkovskou noc dokonce brali volno. V řadě podniků totiž ve čtvrtek pulzovala hudba až do ranních hodin. „Chodíme každý rok ve všechny dny. A jelikož to je jízda, vzala jsem si na to raději zítra volno,“ prozradila Pražanka Alena, která se vypravila na akci v doprovodu svých přátel. Zábava nekončila ani s odbitím půlnoci.

Podívejte se na zábavu ve Vinohradském pivovaru:

Video
Video se připravuje ...

Zábava ve Vinohradském pivovaru v rámci akce Žižkovská noc 2019 Eva Fornálová

Tip redakce:

Doporučujeme si předem sestavit harmonogram večera, ať na místě zběsile nehledáte, co je nejblíže. Obrňte se notnou dávkou trpělivosti a přátelskosti, v podnicích si totiž můžete připadat jako sardinky.

Kulturu všeho druhu můžete na Žižkovské noci zažít ještě v pátek a v sobotu. Během celodenního programu probíhají nejen koncerty, ale také divadelní představení, předčítání poezie, workshopy i přednášky. Celý program objevíte tady.

Podívejte se, jak to vypadalo:

Fotogalerie
35 fotografií