Obrovské neštěstí postihlo obyvatele domu v ulici Věšínova. Jeden z bytů zachvátily kolem půlnoci plameny, když dvě jednotky hasičů v 00:20 dorazily na místo, hořel byt už celý. Hasiči nasadili na likvidaci plamenů několik C proudů vody a použili výškovou techniku. Okamžitě také zahájili záchranu osob z domu,“ informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Vydatně jim přitom pomohli i včas dorazivší policisté hlídkové služby, které na místo dorazili na základě oznámení na linku 158. „Ti už z dáli viděli, že z bytu v prvním patře šlehají plameny. Okamžitě proto vběhli do domu a začali s evakuací osob. Mezitím dorazily na místo i další hlídky a zapojily se do záchranných akcí,” uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

I policisté se podíleli na záchranných pracích kvůli požáru v pražských Strašnicích. Policie České republiky

Celkem policisté s hasiči zachránili 13 lidí, které postupně předali záchranářům. Ti podle agentury Aktu.cz na místo vyslali i speciální vůz Atego, jeden muž skončil v nemocnici s lehčím zraněním. V 00:47 se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu, zničil ale veškeré vybavení bytu. „Plameny poškodily částečně i bytovou jednotku nad požárem. Mimo dva poškozené byty jsou další bytové jednotky obyvatelné, a lidé se tak mohli vrátit do svých domovů,“ dodal Kavka. Proč začalo hořet, musí určit vyšetřovatelé. Celková škoda se podle odhadů vyšplhala na dva miliony korun.

Později v noci hořelo také v zdevastovaném objektu v Jeseniově ulici na pražském Žižkově. Hasiči budovu prohledali, aby zjistili, zda se v ní nenacházejí lidé. Požár se obešel bez zranění.

Fotogalerie
8 fotografií