„Dcerka se narodila před čtyřmi týdny spontánně, zdravá a bez jakékoliv pomocné medikace. Jozef mi byl oporou celou dobu porodu. Malá, po tátovi urputná slečna se jmenuje Mia Stella. Děkujeme profesionálům v podolské nemocnici,“ svěřila Kaplický exkluzivně Blesku s tím, jak moc je šťastná za druhého potomka a že ji čeká nová a krásná životní etapa. První dceru Johanku (9) má s architektem Janem Kaplickým (†71), který zemřel v den dceřina narození. Tatínkem druhé dcery je slovenský právník Jozef Lucák (33).

Dvojnásobná maminka také prozradila své plány do budoucnosti. „Politický svět jsem nechala za sebou, teď se budeme spolu s Jozefem věnovat dětem a nadaci, která mimochodem několik dnů zpátky spolu s Muzeem designu a Českým centrem zorganizovala v Londýně vyprodanou událost spojenou s diskuzí o budoucnosti bydlení. Příští rok chystáme vydání monografie Jana Kaplického a několik výstav mimo republiku,“ svěřila Eliška. Jak je vidět, nehodlá sedět s rukama založenýma v klíně.

Bývalá radní Kaplický si přála, aby o tom, že už porodila, nikdo nevěděl. To jí však překazila exprimátorka Adriana Krnáčová, která novinku prozradila na Magistrátním plese. „Čtyři týdny mediálního ticha jsem si celkem, oproti prvnímu porodu, zasloužila. Ale jak je vidět, jsou tací, kteří mi ho nedopřáli a senzaci využívají pro svoje zviditelnění,“ pronesla smutně na účet Krnáčové novopečená maminka.

Fotogalerie
15 fotografií