Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Praha odmítá pohřeb Kočky (†28): Zabil člověka, proč bychom ho měli oslavovat?!

Autor: mac - 
10. října 2018
15:25

Chystaný pohřeb člena klanu rodiny Kočkových Jana (†28), který předminulý týden zahynul při autonehodě, kdy svým luxusním vozem vjel na dálnici D11 do protisměru a srazil se protijedoucím kamionem, narazil na odpor starosty Prahy 3. Velkolepý smuteční průvod s rakví na kočáře taženém šesti koňmi by prý na dvě hodiny zablokoval dopravu.

Pohřeb je plánovaný na tento pátek. Nejprve má od 13 hodin v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad proběhnout smuteční obřad, po něm se vydá smuteční průvod na nedaleké Olšanské hřbitovy. V čele průvodu má jet kočár tažený šesti koňmi, který poveze rakev se zesnulým Janem Kočkou mladším. 

S tím má ale problém starosta Prahy 3 Alexander Bellu. Kvůli kočáru taženém šesti koňmi by se totiž musela zastavit doprava ve Vinohradské ulici na dvě hodiny. „Naši občané mají dost jiných dopravních omezení, nemá proto smysl zastavovat na dvě hodiny dopravu na tak frekventované ulici, jako je Vinohradská. Navíc nerozumím tomu, proč bychom v naší městské části měli takto oslavovat člověka, který svým nezodpovědným jednáním způsobil tragickou smrt řidiče kamionu. To ale samozřejmě neznamená, že rozporuji nárok rodiny na důstojný pohřeb a pietu,“ říká starosta Bellu.

Faktem ale zůstává, že nesouhlas může jen vyjádřit. Samotné schválení akce je na Technické správě komunikací a vedení Prahy 3 na něj nemá valný vliv.

 

rezacek ( 12. října 2018 17:54 )

Jakýpak pohřeb. Vždyť už má po kremaci i s autem. Nešel ten pohřeb také po Strakonické? Tam se prý vylilo něco smrdutého na silnici a museli to uzavřít. Zřejmě špatně utěsnili rakev. A přitom by stačila trocha chlorového vápna.

milan59 ( 11. října 2018 18:49 )

Hmm a co kdyby vyplavalo na povrch že řidič kamionu jel moc rychle nebo usnul za jízdy anebo telefonoval? To by byl poprask žejo,ale že umřeli dva kluci to nikoho nebere,jen je v kurzu Kočka a všechno hnojivo se na něj kydá. Jak to víš že jel v protisměru 3km když v bulváru zmiňovali 2km ?Víš kulový jen se chceš jako ostatní předvádět a urážet.A o těch drogách a alkoholu to mohlo být i opačně jenomže to se nehodí žejo Zemřeli dva mladí kluci,takže nechte je být a najděte si jiné téma na urážky.

milan59 ( 11. října 2018 18:43 )

On někdo po vás pražáci chce abyste se zůčastnili pohřbu?? Tak nešiřte zbytečně nenávistné zprávy !! Nevíte už jak rozpoutat nenávist no podle komentářů se vám to daří,to zase budou prémie za nenávistné komentáře žejo

Monikay ( 11. října 2018 17:32 )

to je ta světská mentalita, asi aby se cítili sebevědoměji a ukázali že mají peníze nebo co

knihomol ( 11. října 2018 17:23 )

co ta Praha předvádí politické zrudy,zloději,křiváci mafie propojená na kmotry vše propojeno v kýbl humusu. Copak umřel prezident že požadují takové vyjímky. Přeci umřel člověk!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání