Nebudeme bruslit kolem horké kaše, NHL 19 není revoluční hokejovou videohrou. Přesto jde o dobrý ročník, který ukazuje evoluci série v podobě jejího každoročního vypilování v lepší dílo. A aktuální novinka to jasně dokazuje.

Samotná hra na ledě je o něco rychlejší. NHL 19 totiž nabízí přepracované a příjemnější bruslení, takže ovládání sedne ještě více do rukou. Vypichování puku je snadnější, což se hodí při defenzivní hře. Uvidíte i nové animace hokejistů.

NHL 19 pro PlayStation 4
Autor: Blesk
Režimů je opět přehršel a za největší vyzdvihnutí stojí World of CHEL. V něm si vytvoříte vlastního hokejistu pomocí editoru a vrhnete se s ním do série online klání v různých podobách. Za vítězství si pořizujete nové vlastnosti, výbavu i oblečení.

Módů je celkově spousta. Vrací se arkádové zápasy třech proti třem NHL Threes a nově můžete dokonce hrát sami za sebe ve hře 1v1v1. Další novinkou je možnost hrát na venkovních stadionech, které vypadají hodně ke světu.

NHL 19 pro PlayStation 4
Autor: Blesk

Grafika je celkově pěkná, i když se oproti minule engine nezměnil. Prezentace je naprosto parádní. Zpět ale k režimům. Nechybí kariéra, sbírání kartiček nebo hra za hokejové legendy. Životnost hry je tak dlouhá.

NHL 19 potěší i přítomností nižších soutěží. Pro našince je samozřejmě nejdůležitější česká extraliga, která nechybí. V kombinaci s povedenou lokalizací v podobě českých titulků je tohle hra, která toho nabízí fandům hokeje hodně.

Fotogalerie
17 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 85 %

Plusy:
Opět jde o povedený virtuální hokej
Online režim World of CHEL
Velké množství dalších módů
Venkovní stadiony
Extraliga + česká lokalizace

Minusy:
Žádné revoluční změny oproti minule

 

Infobox
Datum vydání: 14. září 2018
Platformy: PlayStation 4, Xbox One
Cena: 1699 Kč
Výrobce: EA Vancouver
Vydavatel: EA Sports
Distributor v ČR: Electronic Arts
Jazyk: AJ + CZ titulky