Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Slzy, šok, zoufalství: Lidé před ohněm na ubytovně v Plzni skákali z okna, shořelo jim vše

/
  • Obyvatelé ubytovny přišli o všechny své věci. Objekt zachvátil ničivý požár.
    12. září 2018 ● 05:30

    Jako naprostou katastrofu vnímají úterní požár plzeňské ubytovny lidé, kteří v ohni přišli o mnohdy veškerý majetek. Někteří zachránili skokem z okna hořící budovy jen holé životy a zbylo jim pouze to, co zrovna měli na sobě. Zoufale pak venku sledovali, jak vše ničí plameny. Mnozí při tom měli slzy v očích. Při požáru ubytovny dělníků se zranilo 12 lidí, hašení trvalo dlouhé hodiny.

  • 1.

    Štefan (28): Shořel mi celý život

    Štefan před ohněm vyskočil z okna. „Měl jsem jít poprvé do práce. Zaměstnavatel mi poslal přes SMS jízdenku. V  tom někdo na chodbě začal řvát: Hoří, hoří! Se spolubydlícím jsme si nejdříve mysleli, že je to sranda. Otevřel jsem dveře a valil se na mě černý dým. Zavřel jsem je a skočili jsme z okna ven,“ řekl Štefan. Jediné, co zachránil, byly doklady, které měl při sobě. „Všechno ostatní, jako dokumenty, fotky tam zůstalo. Shořel mi celý život,“ rozbrečel se Štefan. Své zoufalství nezvládal, a tak ho na místě museli uklidňovat policisté.

    Štefan (28) z ubytovny plakal, při požáru přišel o všechny své věci.
    Autor: Zbyněk Schnapka

  • 2.

    Pavel (64): Valil se proti mě chodbou dým

    Jen v boxerkách, tričku a pantoflích skončil před hořící ubytovnou Pavel D., který bydlel na pokoji v 1. patře. Když začalo hořet, chystal se zrovna snídat. „Ucítil jsem kouř. Otevřel jsem dveře, vykoukl jsem na chodbu a vidím, jak se směrem ke mně valí chodbou hustý dým. Rychle jsem zavřel, nakloním se z okna a vidím, jak kousek od mého pokoje už šlehají plameny. Křičel jsem na hasiče, aby mi pomohli. Ti přistavili žebřík a zachránili mě,“ svěřil se Pavel D.

    Pavla D. (64) zachránili z hořící ubytovny po žebříku hasiči. Vše mu shořelo.
    Autor: Zbyněk Schnapka

  • 3.

    Jaroslav (26): Televize i počítač, nic mi nezbylo

    O požáru se jeřábník Jaroslav K. z Ostravy, který na ubytovně bydlel pět měsíců, dozvěděl v práci. Hned na místo běžel, ale viděl už jen dílo zkázy. „Na pokoji mi shořela televize, počítač a letní i zimní oblečení. Nemám nic, nevím, co bude,“ svěřil se zoufalý muž. „Říkali mi, že si tady jeden opilý pán vařil jídlo a při tom usnul. A ono to celé chytlo,“ dodal. To potvrdila i opodál stojící žena. „Také jsem to tak slyšela. Shořelo mi tam všechno, peníze, oblečení, je to hrůza," rozplakala se a odešla k autobusu, který lidi z ubytovny převezl do náhradního bydlení v městském krizovém centru na Roudné.

    Jaroslav K. (26) přišel v ohni o počítač, televize a veškeré oblečení.
    Autor: Zbyněk Schnapka

  • 4.

    Georghe (41): Po žebříku do bezpečí

    Podobný je i osud Moldavana Georgheho. „Připravoval jsem si snídani. Najednou slyším, jak nějaká žena křičí, že hoří. Otevřel jsem dveře a chodba byla plná kouře. Zase jsem dveře zavřel, vykoukl jsem z okna a viděl jsem, jak kousek od nás už šlehají plameny,“ popsal chvíle hrůzy Georghe. To už byli na místě hasiči a rychle k oknu přistavili žebřík. Po něm se Georghe i se svým spolubydlícím dostal do bezpečí. Zbylo mu jen to, co měl na sobě. Vše ostatní mu shořelo.

    Moldavan Georghe (41) zachránil holý život, zbylo mu jen to, co měl na sobě.
    Autor: Zbyněk Schnapka

     

     

    VIDEO: V Plzni hořela ubytovna dělníků, na místě bylo 12 zraněných.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

agfor: Konečně došla sousedům trpělivot s věčně řvoucími ožraly a násilníky.

(12. 09. 2018 16:22)

jonn: Chovají se jak prasata a pak naříkají .Zapálili to sami .Opilci .

(12. 09. 2018 07:15)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy