Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ohnivé peklo na Kroměřížsku: Hasiči vyhlásili třetí stupeň ohrožení

Autor: yks, ČTK - 
10. září 2018
16:59

V areálu Čepra v Loukově dnes odpoledne vybuchla a vzňala se autocisterna, od ní chytily další dvě. Hořely ropné produkty. Také byly zasaženy i výdejní lávky pohonných hmot. Na místě se nachází čtyři obří zásobníky s ropnými produkty. Do každého z nich se vejde 35 milionů litrů vysoce hořlavého paliva.

 

Dnešní požár v areálu skladovacích nádrží Čepra v Loukově na na Kroměřížsku vznikl podle společnosti na výdejním zařízení. Jeden člověk utrpěl lehké zranění. Podle TV Nova se jedná o řidiče cisterny. Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan ČTK řekl: "Jeho zranění je středně vážné, je mimo ohrožení života." Zdravotníci ho převezli do zlínské nemocnice. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu. "Na místo vyjížděly čtyři hasičské jednotky," řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

 

 Hasiči měli plné ruce práce

Dým z požáru byl viditelný až ze zhruba 30 kilometrů vzdáleného Zlína. Hasiči podle krajské mluvčí nechávají na místě hlídky, které tam budou i v úterý. Žádná z nádrží na skladování nebyla podle Javoříkové ohrožena. Příčinou požáru nebyla podle dosavadních informací závada na technologickém zařízení společnosti Čepro, uvedla v tiskové zprávě mluvčí Čepra Lenka Svobodová. Na místo vyrazili zástupci společnosti včetně generálního ředitele Jana Duspěvy. Způsobená škoda se podle Jana Duspěvy odhaduje na 50 až 70 milionů korun.

V ohrožení byly životy i majetek

Prvotní informace hovořily o tom, že zasaženy byly dvě nádrže. Starosta Loukova Antonín Zlámal ČTK řekl, že nebylo zapotřebí evakuovat obyvatele, evakuovány podle něj byly pouze objekty Čepra. Silnice do areálu je uzavřená. Večer byl požár dohašen, v úterý místo ohledají vyšetřovatelé. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání