Za svůj příspěvek se dočkali pobouřených i pochvalných komentářů uživatelů. Na facebookových stránkách Městské policie hlavního města Prahy se v ranních hodinách 1. srpna objevila fotka ženy ve spodním prádle. Stála u policejního vozu a za volantem se usmíval strážník.

U fotky byl přiložený tento text: „Ahoj kluci, máte tady někde na Praze 7 náborové oddělení? Pro ty, co v této fotce hledají jiný význam. Foto jsme dostali přímo od strážníků z Prahy 7 pro zpestření horkých letních dnů a nejde o NÁBOR,“ stálo u fotky.

Rychlá omluva

Prakticky ihned se spustila lavina komentářů: „Milá městská policie, pokud k sobě nedokážete upoutat pozornost něčím normálním, tak se s tím, prosím, raději smiřte, než se uchylovat k takovýmto primitivním příspěvkům,“ napsal rozzlobený uživatel Adam. Naopak Ian to bral s humorem: „Přidej se k nám ještě dnes a dostaneš kalendář nahotinek pro zpestření horkých letních dnů zadax,“ poznamenal. Další vtipkovali o tom, zda se Městská policie Praha uchází o cenu Sexistické prasátečko.

O tři hodiny později už status z jejich stránek zmizel a místo něj přišla omluva: „Vzhledem k mylné interpretaci našeho příspěvku, jehož záměrem nebylo nikoho poškodit či diskriminovat, rozhodli jsme se pro jeho stažení. Pokud jsme se kohokoliv dotkli, omlouváme se. Velmi nás mrzí, jakou negativní reakci celá záležitost vyvolala,“ píšou strážníci.