Případu se věnují policisté ze Spořilova. Zmiňovaná žena dostala v Choceradské ulici koncem června epileptický záchvat. Když začala pociťovat, že se zdravotní komplikace blíží, posadila se na lavičku. Poté na nějakou dobu přestala vnímat své okolí.

„Udělalo se mi špatně, pravděpodobně jsem se posadila na lavičku. Když jsem začala vnímat, kabelka byla pryč. Musela to být krátká doba, protože kdybych měla větší záchvat, neseděla bych na té lavičce tak, jak jsem se tam posadila. Nejspíš bych byla na zemi,“ popsala v uveřejněném telefonátu na policii okradená žena.

Podle policejního mluvčího Jana Daňka měla žena v odcizené kabelce mít i mobilní telefon, doklady a platební karty. Neznámý zloděj z nich postupně vybral celkem 12 tisíc korun. „Při jednom výběru peněz z bankomatu kamery zachytily podezřelého muže, po kterém v souvislosti s tímto případem pátráme. Jestliže muže někdo poznává, ať se ozve na linku 158, nebo na místní oddělení policie Spořilov,“ dodal Jan Daněk

Lidská lhostejnost

Žena s epilepsií při nahlášení celého případu navíc policistům sdělila, že se v rámci své nemoci opakovaně na ulicích Prahy setkává s lidskou lhostejností. „Vysloveně když se vám udělá špatně a on vám nikdo nepomůže na ulici. Mně už se udělalo víckrát špatně a nechali mě tam,“ dodala v rozhovoru s policií okradená.