Představitel krále Miroslava se poprvé oženil s hereckou kolegyní Alexandrou Myškovou, s níž zplodil syna Martina. O dva roky později se jim narodil ještě mladší David. Jenže v roce 1951 přišla tragédie. Chlapeček, kterému bylo jen něco málo přes půl roku, náhle zemřel.

„Měla jsem k dětem hlídání, tak jsem se dost brzy po narození druhého syna vrátila do práce. Večer jsem odešla do divadla. Když jsem se vrátila, David už nedýchal. Později mi řekli, že šlo o náhlé úmrtí kojence,“ promluvila po letech Myšková o největší bolesti svého života ve třetím dílu cyklu Příběhy domů slavných i zapomenutých.

Syndrom náhlého úmrtí kojence spočívá v tom, že jinak zdravé dítě do jednoho roku najednou přestane dýchat. Pokud se mu nedostane včasné resuscitace, udusí se. Není možné dopředu poznat, co se děje, a nejrizikovější je čas mezi půlnocí a šestou ranní. Příčina syndromu dodnes není zcela jasná.

Již před smutnou událostí se vztah Vladimíra a Alexandry rozpadal. Smrt synka propast mezi nimi bohužel ještě zvětšila a oni nebyli schopní o tom spolu mluvit. Poté začalo natáčení pohádky Pyšná princezna, kde se Ráž zamiloval do představitelky hlavní role Aleny Vránové (85). Ani ona ale nebyla svobodná, jejím mužem byl dramatik a básník Pavel Kohout (89). To ale herecké dvojici nebránilo v románku. Oba se pak rozvedli se svými partnery a oslavili svatbu spolu. Vladimír však ani své druhé ženě nesvěřil, že musel pochovat sotva narozené dítě.

Myšková se zase od problémů snažila utéct a odjela do Norska i se synem Martinem (dnes 69), který v tamním Oslu žije dodnes a živí se jako počítačový expert. Podobu po slavném tátovi rozhodně nezapře. „Máme společné i některé koníčky. Třeba vaření a cestování,“ odtajnil dokonce Martin.

Dvě dcery

Ani druhé manželství s Vránovou ale Rážovi nevyšlo. Po sedmi letech se jim sice narodila dcera Markéta (†55), ale záhy poté byl herec ženě nevěrný, údajně s baletkou. Alena se pak pomstila aférkou s veterinářem a dvojice se nakonec po dohodě rozvedla až v době, kdy byla jejich dcera plnoletá. Vránová už se pak ale nikdy znovu neprovdala a neměla ani další děti.

Její jediná dcera, která měla titul doktorky filozofie, ovládala čtyři světové jazyky a vydělávala si slušné peníze coby majitelka cestovní kanceláře, ale skončila dost zle. Propadla totiž alkoholu a tomu vše obětovala. Nejprve peníze a nakonec i holý život. Zemřela v roce 2014 na selhání jater.

VIDEO: Zemřela dcera Aleny Vránové: Před smrtí prosila mámu o pomoc!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela dcera Aleny Vránové: Před smrtí prosila mámu o pomoc! David Malík, Michaela Remešová

Český dabér Old Shatterhanda, který odešel z tohoto světa již v roce 2000, stihl ale zplodit ještě jednu dceru. Tu měl s třetí manželkou, finanční poradkyní Olgou Hnátkovou (67). Veronika (37) se sice narodila bez levé ruky, se svým handicapem se ale dokázala bravurně poprat. V posledních letech pracuje v rádiích Frekvence 1 a Bonton, kde se seznámila i s partnerem, novinářem Michalem Součkem. S ním má dva syny - Valeriána (9) a Sebastiána (2 měsíce). 

Fotogalerie
23 fotografií