„Pojďte, hoši, nabídněte si, mám domácí sušenky,“ nabízel spolupracovníkům kulinář. Zapomněl však dodat, že připravoval pečivo na speciálním oleji s přídavkem marihuany. Zábava ve výrobní dílně se tak po chvíli rozjela naplno…

Do chvíle, než se čtyřem mlsounům udělalo špatně. „Začaly se u nich projevovat potíže, se kterými byli převezeni k jednorázovému ošetření do nemocnice,“ sdělila policistka Lenka Sikorová.

Přítomnost účinné látky THC prokázaly odběry krve i zbylé sušenky v dílně. Obviněný muž z Frýdku-Místku přiznal, že o marihuaně v pečivu věděl. „Sušenky přinesl do výrobní dílny s vědomím, že obsahují psychotropní látku,“ uvedla policistka. Za marihuanový pokus na spolupracovnících hrozí muži až pětileté vězení.

V Moravskoslezském kraji jde spíše o kuriozitu. „Mohu potvrdit, že podobný případ patří mezi výjimečné. Je však možné, že ne vždy nás lidé v podobných věcech kontaktují,“ řekla Blesku policistka Gabriela Holčáková a dodala: „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.“

Kachna rodině zhořkla

Dílnu s marihuanovými koláčky dělí pouhých 20 kilometrů od Vratimova, kde se přiotrávila během rodinného oběda na Boží hod sedmičlenná rodina. Babička zaměnila při pečení kachny marihuanu za majoránku. »Trávu« měl k léčebným účelům starší člen rodiny, tomu se tak nepřitížilo.

Naopak ostatní trpěli nevolnostmi, závratěmi, zvracením, bolestmi hlavy a měli halucinace. Čtyři dospělí a dvě děti (3 a 6) skončili v nemocnici.

VIDEO: Podívejte se, jak marihuanové koláčky »zamávaly« se psem.

Video
Video se připravuje ...

Husky sežral marihuanové koláčky. Nedopadlo to dobře. Youtube.com