I když ztvárnila řadu rolí ve filmu i v divadle, lidé si ji nejčastěji pamatují právě jako čertíka z oblíbené pohádky režiséra Zdeňka Trošky (64), která bývá často reprízovaná a patří ke stálicím vánočního programu. Herečka je dnes za to vděčná, ovšem původně prý váhala, jestli na nabídku vůbec kývne.

„Nevěděla jsem, do čeho lezu. Překvapením pro mě bylo, že bych měla hrát chlapa. Jedno strašidlo v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci jsem s ním už měla za sebou. A teď chlupatý čert, místo princezny," popisovala své počáteční rozpaky v rozhovoru pro magazín Luxury Prague Life.

Sice ji trochu mrzelo, že ve filmu nebude za něžnou krásku, ale za špinavé čertisko, ovšem to se brzy změnilo. „Ale nakonec ty největší kraviny a srandy, co jsem kdy mohla zažít u filmu, se staly při natáčení, takže já nelituji," svěřila se Blanarovičová, kterou museli vždy před natáčením dlouhé hodiny líčit.

„Díky tomu jsem si mohla dovolit neskutečné věci. V době pauzy jsem neodpočívala, ale vymýšlela blbosti, jako třeba, že jsem zastavovala dopravu v Bavorově,"  přiznala herečka s tím, že lidé z okolí sice věděli, že zde Troška natáčí pohádku, nic bližšího ale netušili.

„Fungovalo to tak, že nás ráno nalíčili, převezli na mlejn, kde jsme byli celý den a bylo to daleko od lidí a v noci zas zpátky," vysvětlila. Ovšem když filmaři čekali na lepší počasí a Yvetta už měla hlavu čerta, využila toho. „Byla jsem jenom v županu. Nudila jsem se, tak jsem zlobila. Uzavírala jsem sázky, že třeba půjdu do místní hospody a objednám si pivo s brčkem," smála se.

VIDEO: Když zrovna není za čertici, vypadá Yvetta výborně. Nedávno přiznala, jak se jí podařilo shodit přebytečná kila!

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová: Přibrala 25 kilo! Jak je shodila? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Na reakce nemusela dlouho čekat. „To byl takovej hukot v Bavorově, na to tam nikdy nezapomenou. To jsem se jen prošla po náměstí a to bylo, jako když práskneš do žita," vylíčila. „Lidi se okamžitě rozprchli do všech stran, ječeli a pak koukali, co je to tam za zrůdičku s lidským těle v županu a chlupatou hlavou," dodala pobaveně herečka a zpěvačka.  

Fotogalerie
48 fotografií