Faktem je, že matčino bezvládné tělo našel její syn a soudní pitva potvrdila, že smrt nastala po požití většího množství antidepresiv a alkoholu...

Doleželová absolvovala chemickou průmyslovku v Přerově a poté se přihlásila na JAMU. Diváci si ji pamatují zejména jako první manželku seriálového majora Zemana, kterou ovšem ve 14. díle zastřelí západní agent Bláha (Radoslav Brzobohatý). „Svým způsobem v tom vidím kus mládí a herecké začátky. Navíc jsem natáčela těhotná, což se hodilo i do filmového scénáře,“ vzpomínala Renáta na svou životní roli.

Nebyla jedinou ženou, která přibývající věk a úbytek rolí nesla těžce. Útěchu bohužel nacházela v alkoholu. „Nikdy jsem ji sice pít neviděl, ale od kolegů jsem slyšel, že se občas napila. A pokud brala antidepresiva, na něž se v žádném případě nesmí pít alkohol...,“ uvažoval po její smrti kolega Jan Mareš.

„Měla problémy stejné jako každý z nás... To ale nemohly být důvody k sebevraždě. Renáta nebrala žádné prášky pravidelně, nebyla nemocná, ale jako každý z nás si vzala občas něco na spaní nebo na uklidnění. Myslím si, že to byla nešťastná náhoda, napila se a chtěla se trochu vyspat, tak si vzala pár tabletek,“ myslí si o kamarádčině smrti Jaroslava Obermaierová.

Policie nakonec případ odložila, a vyšetřování tak nikdy nepotvrdilo, zda se jednalo o sebevraždu, či ne. Dopis na rozloučenou se nenašel. Herečku však prý stresovalo i to, že žila delší dobu bez partnera – s manželem Pavlem Paloušem se rozvedli a ona žila jen se syny Danem a Honzíkem.

Fotogalerie
10 fotografií