Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie chytila v Ostravě 10 opilých dětí, nejmladšímu bylo teprve 15 let!

Autor: ČTK - 
27. srpna 2016
12:52

Policie v noci na sobotu kontrolovala kluby v ostravské Stodolní ulici, zda v nich nepodávají alkohol dětem a mladistvým. Narazila na deset opilých, kterým ještě nebylo 18 let. Největší naměřenou hodnotou bylo 0,94 promile alkoholu v dechu a nejmladší podnapilé osobě bylo 15 let.

„Zkontrolovali jsme téměř sedmdesát osob, u deseti osob mladších osmnácti let bylo zjištěno požití alkoholu,“ řekla mluvčí ostravské policie Lenka Sikorová.

Stejná, ale rozsáhlejší, akce se uskutečnila na území celého Moravskoslezského kraje již na přelomu června a července. Několik stovek policistů z řad pořádkové policie, kriminální policie a vyšetřování, speciální pořádkové jednotky a jiných součástí policie zkontrolovalo téměř 430 restaurací, hospod a klubů.

Zjistili čtyřiašedesát osob mladších osmnácti let, které požily alkoholický nápoj. Nejvíce těchto prohřešků bylo zaznamenáno v Ostravě. Ve dvou případech policisté dokonce odhalili požití omamné a psychotropní látky, u dvou osob mladších osmnácti let našli pervitin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání