Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Opilý řidič nechal u Chocně auto na kolejích: Rozmetal ho vlak, muž vše sledoval opodál

Auto je po srážce s vlakem na odpis.
Auto je po srážce s vlakem na odpis.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: shp, ČTK - 
13. září 2015
11:01

Řidič, u nějž později policie zjistila konzumaci alkoholu, zanechal svůj vůz na kolejích hlavního železničního koridoru u Chocně. Auto pak rychlík jedoucí z Prahy do Břeclavi rozdrtil na plech, zatímco muž stál opodál.

Podle prvotního zjištění policie byl u řidiče zjištěn alkohol. On však tvrdil, že pil až po opuštění svého auta,” řekla webu Novinky.cz policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Policie se nyní snaží zjistit, zda auto na kolejích zůstalo kvůli technické závadě, nebo kvůli řidičově chybě či opilosti. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. „Řidič byl v době srážky mimo vozidlo a kolejiště,“ dodala mluvčí. Vlak však byl nárazem poškozen.

Poškozena byla lokomotiva soupravy, která musela být odstavena, a přistavena byla nová lokomotiva, takže vlak dorazil do cílové stanice se značným zpožděním,“ uvedl pro web Radek Joklík z tiskové kanceláře Českých drah. Poškozená lokomotiva patřila Slovenským drahám, které budou škodu vyčíslovat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ruudazvostravy ( 13. září 2015 15:50 )

No kchůrva,jesy to nebil bejvalej zhulenej ajznboňák,kerej mislel,že má mýsto auta drezýnu a že bi mjel pokračovat dál po šýnách.

Zobrazit celou diskusi