Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Řidič vyjel na Sněžku sporťákem: Chtěl jsem si udělat pár fotek

Autor: dce - 
4. května 2015
15:26

Zaměstnance Krkonošského národního parku o víkendu šokoval řidič stříbrného sporťáku, který se rozhodl vyjet si do hor. Jenže zvolil cestu pro pěší a navíc v nejpřísněji chráněné oblasti.

Řidič (24) stříbrného sportovního vozu vystoupal v neděli dopoledne na Sněžce až do uctivé výšky. Jenže ne po svých – do národního parku zajel autem. „Některé věci nepochopíte... Jeden řidič se pokusil vyjet na hřebeny Obřím dolem,“ objevilo se na Facebooku KRNAPu i s fotkou. Zcela beze studu vyjel řidič mimo silnici a bez povolenky vjel na stezku, která vede k vrcholku hory.

Nakonec ho zastavila až kamenná cesta, na které zapadl a už nedokázal odjet. Díkybohu neprorazil ani olejovou, ani palivovou nádrž. Na místě museli zasáhnout hasiči a policie, která řidiči udělila pokutu. Přestupek byl předán ke správnímu řízení.

„Řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek,“ uvedl pro Blesk.cz vedoucí policejního oddělení Pece pod Sněžkou Stanislav Hoffman. „Chtěl zkusit, kam až to vyjede,“ dodal. Policjení mluvčí Šárka Pižlová doplnila, že si mladík chtěl údajně udělat hezké fotky.

"Pomocí tirforu jsme automobil vytáhli zpět na chodník a pomohli jsme řidiči při couvání zpět ke Kovárně. Na několika místech bylo nutné odhodit záď automobilu do správného směru, aby vozidlo neskončilo opět mimo chodník. Od Kovárny už pak vozidlo bezpečně sjelo ke kapličce na místní komunikaci.," uvedl Vladimír Jiřička ze sboru dobrovolných hasičů. 

Znáte řidiče tohoto stříbrného vozu? Pokud ano, ozvěte se na tip@blesk.cz!

wimr.vegeta ( 5. května 2015 06:47 )

nevím co na tom bleskači viděj za sporťák, je to obyč dvoudveřová sr a čka

wimr.vegeta ( 5. května 2015 06:45 )

ta šabatová to je asi tvá tchýně, ty blbečku

aaobcanka ( 4. května 2015 20:35 )

Dostal jen 1000 Kč, gauner !

bizon_pepa ( 4. května 2015 20:14 )

Tvuj prispevek vypada jako bys byl Milosuv obdivovatel. Jen ti chybi elementarni schopnost diskutovat. Coz jemu vpodstate taky.

bizon_pepa ( 4. května 2015 20:06 )

Staryho psa?

Zobrazit celou diskusi